Foto: Madis Palm
Tele
22. veebruar 2016, 22:29

FOTOD SAATEST | "Eesti tippmodell": modell, kes ei suuda end muuta (12)

Võistlustulle jäänud neli modellihakatist pidid tänases saates vastu minema viimastele tuleproovidele, mis kruvisid pingeid ka modellimajas. Kuigi Anastassia pidi eelmises osas kohvrid pakkima, jätkusid Evelina konfliktid – sel korral puhkes tal kirglik vaidlus Antonioga, kellest Evelina oli nii mõnegi konkurendi arvates sisse võetud.

Täna olidki nad aga nagu kass ja koer. Antonio süüdistas juba eelmises osas Evelinat liigses negatiivsuses ning võttis selle teema modellimaja söögilauas uuesti üles. Noormees uuris Evelinalt, kas too ise ka aru saab, et tal oleks vaja enda suhtumist ja käitumist muuta. Evelinat selline sõnavõtt aga pahandas, neiu väitel on ta endaga rahul ja modellimajast sõpru leida ei lootvatki.

Evelina meelest on Antoniost väga rumal teha inimese kohta suuri järeldusi ainult mõne koos veedetud nädala põhjal. Antonio leidis aga, et Evelina on sisimas õnnetu ja kurb, kui ta ise aru ei saa, et tõrjub head soovivad kaaslased endast eemale. Jutuajamine lõppeski viljatult ja mõlemaks läksid teineteises pettunult magama.

Järgmisel päeval selgus, et finaalieelse osa ülesannetes ei ole midagi tagasi hoitud. Kohe kui võttebuss keeras Kuusiku lennuväljale, oli võistlejatel pilt selge - ees ootavad langevarjuhüpped. Evelina tunnistas, et kuigi ta õpib lennuakadeemias, kardab ta tegelikult väga kõrgust.

Kohtunik Mari-Liis Helvik selgitas osalejatele ülesannet: ainult lennukist alla hüppamisest ei piisa, sest tandemhüpet filmitakse ning õhus lennates peab modell suutma reklaamida Kallose juuksehooldustooteid. Iga modell saigi reklaamlause, mis tuli selgeks õppida ja õhulennu ajal esitada. Kuigi hirm oli alguses suur, said modellid oma ülesandega imehästi hakkama – sõnad püsisid meeles ja hüpe õnnestus kõigil ideaalselt.

Vaheväljakutse seisnes seekord kõige pesuehtsamas reklaampildistamises – modellid poseerisid tootefotodel, mida võib igaüks näha tuntud postimüügikataloogides. Võtteplatsil ei esitlenud end just parimast küljest Evelina, kelle jaoks oli kleit liiga kitsas ja kontsad liiga kõrged. Tema virisemine häiris ka fotograaf Jaanar Nikkerit, kelle sõnul selliste modellidega üldjuhul koostööd ei jätkata. Väljakutse parimaks osutus German, kes pääses aardekambrisse kingitusi valima.

Viimane tuleproov enne otsustavat väljahääletust oli Magnumi jäätise reklaam. Keset rahvarohket Solarise keskust pandi modellide närvid tõsiselt proovile – neil tuli kogu rahva ees lasta oma paljas ülakeha maalinguga katta. Kehamaalingus poseerimine fotograaf Madis Palmi kaamera ees osutus väljakutseks, sest värvikiht ei lubanud miimikaga kuigi palju mängida.

Probleeme ei olnud Antonioga, kuid favoriidid German ja Kätlin tundisd end ebakindlalt, sest fotod ei tulnud nii kiiresti, kui kohtunik Mari-Liis loodab. Taas jäi jänni Evelina, keda sedapuhku häiris tema alastus – kuigi tema rindu kattis värvikiht, häiris teda keskuses kõndivate võõraste meeste pilkude all poseerimine. Evelina meelest olid noormehed ebaõiglases eelisseisus, sest nemad ei pidanud oma büsti pärast pabistama.

Saate lõpp oli aga sama lennukas kui alguski – seekord langesid kopteriga otse taevast kohtunikud. Liisi Eesmaa, Toomas Volkmann ja Mari-Liis Helvik loetlesid üles modellide plussid ja miinused. Korraks tekkis igas võistlejas ebakindlus, kuid närvipinge osutus asjatuks – finaalivääriliseks hindas žürii seekord kõiki nelja võistlejat.