Anu SaagimFoto: Teet Malsroos
Inimesed
22. veebruar 2016, 16:51

Anu Saagim: U2 Bono joonistas mulle Rootsis lille (22)

„Kui tuleks Vene võim, viidaks mind esimesena Siberisse," ütles Pealinnale Anu Saagim, kes hakkab juhtima TTV eetrisse minevat saadet "Kuulus ja kummaline". Saagim mainis ka, et kuigi Savisaar on temast kindlasti kuulsam, seob neid see, et mõlemat rahvas vihkab ja armastab. Kuigi tänu oma tööle ja kuulsatele eksabikaasadele on Anu näinud palju kuulsaid inimesi, on talle eriti südantsoojendav meenutada ühte lugu, kui lihtsalt naine nimega Anu kohtas juhuslikult Iiri rockansambli U2 lauljat Bonot.

„Kohtusin temaga täiesti juhuslikult Stockholmi kesklinnas Cafe Operas, see on koht, kus käiakse drinkimas,“ meenutas Saagim. „Ma läksin ise ta juurde ja rääkisin temaga kaks sõna juttu. Samal ajal tõi ettekandja mulle arve ning Bono kirjutas sinna peale oma initsiaalid ja joonistas mulle ühe lille. Raamisin selle arve ära ja see on nüüd minu Saaremaa kodu vannitoas seina peal."

Saagim on kindlasti õige inimene juhtima uut saadet "Kuulus ja kummaline", sest temas on need mõlemad pooled elegantselt ühendatud. Anu ise leiab, et kuulsust tuleb võtta mänguna, nii nagu ka kõike sellega kaasnevat. Kuulsus pole mitte ainult glamuur ja lillepidu, vaid selle juurde käib ka vihkamine. "See on alati üks kuulsusega kaasas käiv kriteerium,“ selgitas Saagim. „Kui tuleks Vene võim, viidaks mind esimesena Siberisse. Ma usun päriselt, et mõned inimesed vihkavad mind, kuigi keegi pole tulnud tänaval otseselt ründama või midagi ütlema, sest need vihkajad on argpüksid.“

Palju on neid, kes arvavad, et Saagim on saanud oma positsiooni ühiskonnas ainult tänu kaunile välimusele. Need, kes teda paremini tunnevad, teavad aga, et "hullemat töölooma" heas mõttes pole olemaski. Anu on õige asja nimel valmis andma endast kõik. „Loomulikult on inimesed minu peale kadedad, ja mitte ainult naised,“ selgitas saagim. „Aga keegi ei keela neil ju teha sama mis mina. Asi on aga selles, et kui sa ise ei oska, ei taha või ei saa, jääb sulle arusaamatuks, kuidas siis teine inimene saab ja oskab."

Saagimi sõnul ei tohi kindlasti iseennast ohvriks tuua, sest see on kõige koledam asi. „Seda on lihtne rääkida, aga teha... ma olen ise ka ju oma elus ohver olnud,“ nentis Saagim. „Minu ohvriks olemise ajad on enamasti olnud seotud ikka suhetega. Alati, kui ma olen abielus olnud, olen pidanud tooma midagi ohvriks, sest abielus peab ju teisega arvestama.“

Saagim rääkis, et kuna tema tööd ja tegemised on suhteliselt kummalised, siis hobid on suhteliselt tavapärased „Need on iluuisutamine, kunst, kassid ja sidrunikeeks,“ selgitas Saagim ja lisas, et kui ta ei oleks see, kes ta on praegu, oleks ta primadonna teatrilaval.

Järeltulevatele põlvedele võiks Saagim tema enda sõnul jääda meelde ühe kindla asjaga. "Mulle meeldib, kui öeldaks minu nimi ja siis kangastub inimestele mu naeratus," rääkis ta.

„Kuulus või kummaline“ on Tallinna Televisioonis eetris 27. veebruaril kell 19.