Inimesed

Produtsent Alar Kotkas: „Kui üldse esineda „Eesti laulul“, siis neid artiste on suhteliselt vähe, kelle puhul tead, et sul śansid seal võita.“ (18)

LISA KOMMENTAAR

Jans23. veebruar 2016, 04:00
Kui juba Inglismaa laulu heaks pidas, siis....pole mõtet tema muusikamaitsest üldse rääkida. Ega ta ise ka peale jubeda tapeedi sinna loonud pole - Runaway, once in a lifetime, through my window - ausalt, jubedad lood.
Ott22. veebruar 2016, 15:35
Vastupidi! Praegune olukord teenib hoopis üllamaid eesmärke kui Eurovisoon. Toob lagedale muidki tegelasi kui õukonnamuusikud. Tasalülitada tuleb kogu see maitselagedus, mida nii sina, Kotkas, kui Lõhmus ja kogu see Loho punt papi teenimise nimel aastaid kultiveerinud on. Välismaiste laadahittide äratuntav laenamine, adapteerimine jms jamps peab lõppema. Las noored kütavad. Aint selle Soome-Bieberi oleks võind küll kuskile Orimattile pärast tunde jätta.
Jaan22. veebruar 2016, 14:37
Ja kes see Epp Kõiv üldse on ja mida ta seal züriis teeb? Keegi mixis ta laulu lihtsalt paremaks ja sellepärast pääses ta züriisse? Kes laivis teda kuulanud on siis ta laulaks nagu tal oleks koguaeg nina kinni.
Liina22. veebruar 2016, 14:22
Minu arust pole sellel Eesti laulul midagi häda. Need kaks-kolm laulu, mis rahvale meeldivad jõuavad igaljuhul finaali ja tõusevad seal ka favoriidiks. Miks siis ilkuda nende ülejäänud 8-7 fnalisti pärast. Pole üldse vahet, kes seal faforiitide kõrval sinna finaali jõuavad. See aasta on kurdetud Kertu Pabbo ja Põhja-Tallinna kõrvalejäämist, aga no olge ausad. Nad poleks nagunii rahva esikolmikusse pääsenud. Seal figureerivad praegusel võistlusel hoopis teised nimed. Mina usun küll, et võidab alati see, kes võitma peabki. Tõsi, aasta aastalt on žürii ja rahva vahel mõningased eriarvamused, aga reeglina saavad rahvalemmikud ka žüriilt kõrgeid punkte. Kui žürii tõesti hindakski täpselt nagu rahvas, oleks ka igav.
nonoh22. veebruar 2016, 06:11
kahjuks ka sellel aastal uhkeldatakse , et laul sündis minutitega, käigu pealt. Ei pidanud üldse vaeva nägema. Tuli vaid punt kokku klopsida ja natuke harjutada.
Idee, mõte, tekibki tavaliselt eimillestki ja ootamatult. Aga kui seda ei arendata, saamegi laulud, mida on tonnide kaupa . Igaaastane Eesti laul , mis siiski pretendeerib eurolooks, ei saa olla mingi ...
Mingi uina-muina, nagu nad sel aastalgi on. Laulus peab olema sära, lauljal peab olema sära ja hääl, mille kuulamiseks ei pea pingutama, vaid mis kõlaks . Kokku peaks olema - elamus kuulajale mitte pundile ainult.
Jah, Eestis on palju lauljaid, ja neid tekib igal aastal nagu seeni nagu masstootmine. Masstootmin e annabki tulemuse, mis meil on ja kaua jätkub sellele massile kuulajaid? Seni, kui meil on teismelisi.
Lauri21. veebruar 2016, 15:16
Ühest ma aru ei saa, mis otsaga žürii mõtleb. Hääletada edasi mittenidagi ütlev lauluke ja seda veel viisi mitte pidavate lauljate ja nõrkade muusikutega. Ei saa ka aru miks selline laul, mis võib küll meeldida lastele ja folgisõpradele ja millega kaasas olev visuaal (arusaamatu liikumise näol) jääb küll valgusaastate kaugusele Eurovisiooni seltskonna arusaamadest selle konkursi laulude olemusest.
AA21. veebruar 2016, 14:59
Hea, kui finaaligi pääseme võitu polegi vaja..
vaikival kokkuleppel21. veebruar 2016, 14:53
annab züriiisse sattunud seltskond loa 20 sekka pääsemiseks kaalutledes, kelle nimi on tuttav, mitte arvesse võttes, , seda ,et nime taga on esimesest taktist kuuldavalt sulaselge saast. Laske kõik 200 lugu rahvale hindamiseks ja alles siis, kui esimene arvamustelaviin on saabunud, hakake ise kriitilisema pilguga vaatama.. On ju iseenesestmõistetav, et Reet ei anna oma poolthäält tundmatule Karksi- kallele vaid ikka mõne semu või suulase pojukesele-tütrekesele . Seda teadmisega, et teinekord saab tema võsuke selsamal vaikival kokkuleppel vastuhääle.
Radist21. veebruar 2016, 05:34
Alar Kotkas teab, mida räägib - ühest küljest on Eurovisiooni lauluvõistlusel teatud traditsioonilised klišeed, teisest küljest on võiduvõimalus täiesti ebaloogiline. Toon paar näidet. Pidev autsaider Soome esitas regirütmi hetkehooajal, kui see stiil kogu maailma vallutanud oli, laulu "Reggae OK". Riki Sorsa efektne lugu ei saavutanud midagi. See-eest viis aastaid hiljem Soome võidule hoopis rock-ansambel Lordi oma täiesti kontekstivälise ja teatraalse paroodiaga. Esimest ja viimast korda.
.
Teine näide. Eesti eelvoorust läks võitjana edasi "Everybody". Ja ruulis nii võiduka lõpuni, et tõi Eestile Eurovisiooni võidu. Mis muud, kui teeme järelduse tempokate laulude läbilöövusest? Ei - võidulauluks on olnud ka eleegiaid.
.
Kolmas näide, veel kodutanumalt. Eesti vooru võitis mingi laul, ei mäletagi mis, aga raadiojaamad sellele hiljem tähelepanu ei pööranud. Järgnev aasta kedrati 2. kohale jäänud laulu "Moonwalk". Ju siis oli see rohkem rahva lemmik... Nii et - vilepilli ja gospeliga pole mõtet Euroopat rünnata, aga hetkepop ka kindel kümme ei ole.
kotkas juba teab...21. veebruar 2016, 00:30
kotkas & co leidis ju oma ajal hea nipi - kasuta takti või paari jagu mingit maailmakuulsa loo meloodiale sarnast viisijuppi või siis mingit saatepartii fraasi ja edu on kindel - äratundmisrõõm, millest kuulaja kohe isegi aru ei saa, teeb otsustamise lihtsaks.
massa20. veebruar 2016, 21:14
suhteliselt vähe???????neid pole ju üldse.
Tom20. veebruar 2016, 21:02
Eesti hääletaja on rumal ja jonnakas aastast aastasse. Potentsiaalse Eurovisioni punktitooja laulu keeravad oma pimedasse kohta.
Terekest Viimsist20. veebruar 2016, 15:27
See vend on üks ülbe tont.
Korvpalli mängib nagu naisterahvas. Haliseb iga asja peale.
hale20. veebruar 2016, 14:24
Mugav suunata vastutus lauljale, siis oled produtsendina ise kõva mees oma viletsa lauluga.
Munalaskme vanasõna20. veebruar 2016, 11:26
Tubli peer on parem kui vilets laul.
Alar20. veebruar 2016, 11:18
Ega ikka nii ei ole küll. Suurbritannia pole ammu enam ühtegi head laulu Eurovisioonile saatnud ja sellepärast on ka enamvähem alati viimased. Nr 1 on kindlasti hea laul (laul, mis massidele meeldib ja mis esimese kullamiskorraga töötab). Esitusega on aga nii, et esitaja(d) peaks lihtsalt suutma laulu ära laulda, ei tohiks mööda laulda, mustalt laulda.
M.20. veebruar 2016, 10:04
no laul peab ka hea olema. kui on ikka halb laul, siis vahet pole kui hea laulja sul seal seda laulab - halb laul jääb halvaks lauluks.
mai20. veebruar 2016, 09:34