Meteoriidilend Hispaanias Püreneede kohal.Foto: Vida Press
Maailm
18. veebruar 2016, 15:50

FOTOLINK ja VIDEO | Prantslasi jahmatasid eile taevas süttinud tulekerad (5)

Prantsusmaa kaguosas nägid sajad inimesed eile taevas süttinud tulekerasid.

Kui mõned arvasid, et nähtus oli seotud mingisuguse sõjalise harjutusega ning teised sattusid paanikasse, pidades nähtus lennukatastroofiks, peavad asjatundjad nähtust hoopis meteoriidisajuks, kirjutas The Local.

Sotsiaalmeedia hakkas taevanähtusest kihama eile kell 18.20 kohaliku aja järgi. Pealtnägijad kirjeldasid nähtust kui "rohelist sabaga kera“ või siis "valget kera, mis plahvatas, ning millele järgnes pikk tulesaba“. Alpides elav elanik pajatas ajalehele Le Parisien, et meteoriit "möödus kaunis madalalt ning horisontaalselt ning oli suur roheline tulekera“.

 

 

EXCLUSIF : des éclats de météorites sont tombés en Isère

Posted by Le Dauphiné Libéré on 17. veebruar 2016. a.

Leht teatas, et kolm meteoriiti kukkusid maapinnale Isere departemangu, mingit hävitustööd nad ei teinud. Meteoriitide kukkumiskohti pole veel kindlaks tehtud.

Prantsuse politsei avaldas nähtusest teate ka Twitterisse, selgitades inimestele, et nähtus ei ole midagi muud kui meteoriidisadu.

Eelmisel nädalal aga ilmus ajakirjandusveergudele teade India mehest, kelle kukkuv meteoriit maha lõi. NASA on sellise väite pihuks ja põrmuks teinud.