Tele
15. veebruar 2016, 16:48

Kanal 2 erisaade "Eesti kurjategijad Soomes“ lahkab eestlaste rolli Soome allilmas

Täna kell 20:30 jõuab esmakordselt Kanal 2 ekraanile dokumentaalne erisaade "Eesti kurjategijad Soomes“, mis jahmatab faktidega Eesti kurjategijate aktiivsusest põhjanaabrite juures.

Põhjaliku uurimustöö tulemusena sündinud dokumentaalne erisaade „Eesti kurjategijad Soomes“ toob ekraanile kurva ja šokeeriva tõe, et suur osa välismaalaste poolt toime pandud kuritegudest Soomes on eestlaste arvel. "Eestlased on alati olnud tublid vargad,“ tõdeb tänases saates jurist ja ajakirjanik Juhani Tamminen, kes aastate jooksul Eesti pättidega palju kokku on puutunud. Numbrid kinnitavad Tammineni juttu. Kümnest Helsingis toime pandud taskuvargusest on kaheksa sooritatud välismaalaste poolt ja 90%-l kõigist Soomes toime pandud korterivargustest on välismaine taust - sissemurdjatest ligi pooled on eestlased, nende kõrval paistavad silma Rumeenia ja Leedu kurjategijad.

Vargused, narkokuriteod ja prostitutsiooniäri, vähe on neid kuriteoliike, kus eestlased tooni ei annaks. "Teatud ainete Soome turu hinnad on oluliselt kallimad kui Eestis,“ selgitab Põhja Prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre, miks Eesti narkoärikad just Soomes kanda kinnitavad. Sarnaseid mustreid ja fakte aitavad tänases erisaates analüüsida mitmed juhtivad uurijad  ja eksperdid nii Soomest kui ka Eestist. Ühtlasi selgub saates seegi, kas eestlane on Soome allilmas käsutäitja või niiditõmbaja.

 

Erisaade "Eesti kurjategijad Soomes“ on Kanal 2s täna kell 20:30, kohe pärast "Pööraste üheksakümnendate“ viimast osa