MITU KUUD KARKUDEL: Veel kaks kuud pärast õnnetust vajas Harrison Ford liikumiseks karku.Foto: Vida Press
Inimesed
13. veebruar 2016, 06:00

"Tähesõdade" tegijad kaevati kohtusse (2)

Ehkki "Tähesõdade" uus jagu "Jõud tärkab" naudib määratut kassamenu, ei saa produktsioonifirma mõnusalt loorberitel lesida. Kuna staar Harrison Ford murdis võtetel jalaluu, lajatati filmi tegijatele neli kriminaalsüüdistust.

BBC Newsi teatel andis hüdrauliline metalluks 2014. aasta juunis Inglismaal Pinewoodi võttepaviljonis "Tähesõdade" legendile Harrison Fordile säärase hoobi, et helikopter pidi ta haiglasse lõikusele viima. Toona 71aastase superstaari pressiesindaja kinnitas ajakirjandusele, et ta murdis jalaluu. "Lõikus oli edukas ja ta alustab varsti taastusravi."

Briti töötervishoiuamet Health ja Safety Executive (HSE) on esitanud produktsioonifirma Disney harule Foodles Production (UK) Ltd õnnetuse tõttu neli kriminaalsüüdistust. HSE sõnul andis juurdlus piisavalt palju asitõendeid, süüdistamaks firmat tervishoiu- ja ohutusnõuete rikkumises. "Seaduse järgi peavad tööandjad astuma mõistlikke samme töötajate kaitsmiseks – see kehtib nii filmivõtetel kui ka vabrikus," ütleb HSE esindaja.

Foodles Productioni sõnul valmistas HSE otsus neile pettumust. "Näite- ja võttetrupi ohutus on alati meie esmane prioriteet," kinnitab firma.