Inimesed

Tarmo Soomere: inimkonna arengut hakkab piirama vesi (18)

LISA KOMMENTAAR

Johanna13. veebruar 2016, 16:59
Peabki piirama. Sünnitusmasinate toodang on Maale liig. Hiinlased olid targad, aga poisslaste eelistamisega läks nihu. Kui keral elaks 5 miljardit inimest, poleks väga hullugi, aga peatselt 3x rohkem näljaseid/januseid- kindel tapatalgute rodu.
Ehk keegi arvab teisiti, poliitkorrektsemalt...
Mongol13. veebruar 2016, 13:35
Karm mees:)
"inimene ei suuda fantaasiais ette kujutada midagi, mida ei eksisteeri või mida ei saa ehitada."
Näiteks Jumal? Ja kas ei ole vastupidi - me viime ellu oma fantaasiaid.
Paistab, et Eesti teadusel on sügavamad probleemid ja just olemasoleva personaliga... Aga Tarmole - mõtlemine on ka füüsiline tegevus ja nõuab harjutamist, istumine soojal kohal võib lihased...
Väga tark mees!13. veebruar 2016, 16:50
Istu veel ja mõtle!
Järgmisena paku õhk!
Mongol14. veebruar 2016, 08:02
kõrgharidus? siis on selge...
Marfa13. veebruar 2016, 12:56
See on tark mees, tema teab, et vesi, mis ookeanidelt taevasse aurustub ja seega paratamatult magestub, hakkab tulevikus järjest rohkem soolastuma, sest et Päikese aktiivsus järjest kasvab ja alfa-, beeta- ja oomegaosakesed, mis virmalisi tekitavad, hakkavad ju õhus soolasid moodustama, nii et alla sajab juba soolane vesi. Magedat vett on siis ainult poes kalli hinna eest saada.
"Guubit kjudei ne piivo ,guubit ljudei vodaa ...!"13. veebruar 2016, 12:24
Selleks oli vaja (Aktsia Selts Eesti Vabariigi ) Teaduste Akadeemia Presidendiks saada ,et sellist lollust eesti ühiskonnale välja käia?
Kas ta kuulub nende eesti nõidade seltsi või on eluaeg seest poolt õõnestanud kommunistile omaselt organisatsiooni mida nüüdsest esindab!
Muinasjutu vestja Al Goe koolkonnast.
Ohe13. veebruar 2016, 11:17
Minu arust see akedeemik tegeleb küll pseudoasjaga. Mina võin näiteks väita, et inimkonna suurimaks probleemiks on tulnukad, sest ükskord tad tulevad nii kui nii ! Ainult mina maksan selle akadeemiku soigumise kinni !
Maa vee järele janused Marsi ämblikud ja Alfa-Kentaurid tulevad ja joovad Ülemiste tühjaks ??!!13. veebruar 2016, 11:08
See on ju nonsenss ja pseudoteaduslik möga,ma ei pea selleks Yale ja Sorbonnie ülikoole lõpetama,et aru saada lihtsamast geograafiilisest planeet Maa tundmisest ja teadmisest ,et planeeti katab pea 80 protsenti vesi (ookeanid jm. veekogud) ,lisaks maaalused järved ,mered ja liustike ,antarktiidsed liustikud. See aga tähendab ,et veepuudust ja veesõdu meie planeedil ei tule,tuleb vaid see ,mis kogu aeg toimub raha ja võimu ekspansioon kasutades inimeste rumalust ,harimatust ja usulisi dogmasi ära. Juba praegu on kasutusel ja väljatöötamisel tehnoloogiaid kuidas saada kätte vett kõigest ja ka kauges kosmoses ja planeetidel , kasvõi inimeste väljaheidetestki rääkimata,magestades tehnoloogiliselt puhastades mere ja ookeani vett võib terve igaviku inimkond vett oma planeedil tarbida isegi juhul kui inimkond peaks kasvama diametraalselt. Lihtsalt aastakümnetega lihtne ,aastasadu vee inimeseni toomise tehnoloogia jääb kasutuks ja vananeb ,samas uued veestumise tehnoloogiads arenevad ,aastasaja pärast kasutatakse neid effektiivselt just sellistes piirkondades ,kuhu on logistiliselt ja klimaatiliste raskuste tõttu raskendatud laialdlane vee kohale toomine ja tema lõpptarbimine (aafrika ,kõrbealad igal pool Maal).
Eriti nõme on kuulata sellist juttu inimeselt ,kes on pärit eestist ja juba aastakümneid väljaõppinud "teadlane"(?) tekitab inimestes paanikat ,huvitav mis huvigrupp teda sellises pseudoteaduses ja "inimkonna hoiatuses" toetab ja keda ta üldsegi esindab ,kui sellised on meie teadlased ,oh häda siis tõesti eestile!
Inimkonnale on ohuks veel teadmata ja tulevikus muteeruvad ravile allumatud viirused,bakterid ja maaväliselt Maale saabunud fataalsed muutused kas pikemas või lühemas perspektiivis (ca 1000-10 000 aasta jooksul kindlasti) ,lisaks inimeste poolt ise tekitatud sõjalised ja muud tehno(ka küber)katastroofid jms. lähima 5-10 sajandi jooksul. Selle ajaga veepuudust mingil juhul ei toimuma ei hakka ,inimkond võiks hakata koheselt looma üleilmset kollektiivselt rahastatud projekte "inimkonna osa ja meile tuntud eluvormide ekstradeerimist teistesse galaktikatesse ja maa elutingimusi meenutavate planeetidele",see olekski ju inimkonnale omane progressi edasiviiv tunnus ja ainus õige edasise inimkonna eksisteerimise võimalikkuse otsingud ja sellisete võimaluste väljaehitamine-invaseerimine!
kkk13. veebruar 2016, 13:21
mis tähendab "kui inimkond peaks kasvama diametraalselt"? Diametraalne - risti vastupidine...
Analfabeedid ei tohiks klaviatuurile lähemale tulla kui meeter.
!!!13. veebruar 2016, 10:53
Sõda vee pärast käib mujalgi. Näiteks kas või Lähis-Idaski. Sest Iisraelil on oma idanaabritegu juba vee pärast aastakümneid jagelemisi olnud. Nimelt suuresti poolkõrbelise piirkonna suurima jõe, Jordani vete jagamisel.
Ka Kesk-Aasias on suuri puuvillatulusid himustav Usbekistan oma naabrile Kasahstanile käkki keeranud, kulutades ise kogu Amudarja jõe vee oma põldudele. Kuivanud Araali meri, selle kalasaagist ilmajäämine ning kuivanud merepõhjast alguse saavad soolatormid teevad majanduslikku ning ökoloogilist kahju aga ka Kasahstanile.
Andres13. veebruar 2016, 10:50
2/3 kera pinnast on vee all, ja tõenäoliselt samapalju elust elutseb selles vees. Ärge põdege, enne saab kuiv pind otsa.
to Andres13. veebruar 2016, 10:54
Mine rüüpa siis ookeanivett! Head isu!
mai13. veebruar 2016, 09:27
miks siis arenguriikides on luba sünnitada 7-10 last ja EUR muudkui plekib sinna raha
to mai13. veebruar 2016, 11:09
Sest et eurooplased on lollid. Mingid piibli eelarvamustes kinni vagad psalmilauljad. Kes muudkui kipuvad süle ja seljaga heategusid tegema, seejuures mõtlemata, mida see tegelikult kaasa toob. 60-ndatel, Aafrika vabanemise ajal kärutati sinna humanitaarabi korras sadu, tuhandeid tonne tasuta ravimeid ning vaktsiine. Ning rõõmustati heade tulemuste pärast. Et sealse tüüpilise pere tosinas lapselt ei surnudki 8-9 tükki haigustesse. Et kõik tosin kräsupäist neegripoissi ja plikat jäid elama! Et vaadake kui head meie ikka oleme! Ja mõnulesid enesekiituse aupaistes.
Läks mööda 15-2 aastat ja need tosin kräsupead said suureks ja asusid ise uusi kräsupäid juurde tootma. Ikka tosinakaupa, traditsioonilises tempos. Kes kah jäid puha elama. Ning nende järeltulijad jätkavad ikka vana liini. Tulemus? Iivegeomeetrilises progressu´ioonis. Paarsisajas miljonist on saanud juba miljard ja teadlased prognoosivad, et sajandi lõpuks elab Aafrikas juba 4,3 miljardit inimest. Kuid aafriklased ei suuda end enam isegi praegugi ära toita. Püsivad elus suuresti just tänu välismaisele toiduabile. Aga kui sellest enam ei piisa ja isu kasvab, siis tulevad nad Aafrikast ära, tulevad ise toidu manu, Euroopasse. Kus mõned lollid neile piirid avavad ning kahel käel vastu võtavad, kostitavad ning poputavad. Nägemata ette, kuhu see välja võib viia. Kahju, kuid mõistus pole enda teha. Ei olnud 60-ndatel ega ka mitte praegugi.
parem aidata13. veebruar 2016, 13:07
seal, kui nad tulevad siia abi saama.
mai13. veebruar 2016, 09:27
miks siis arenguriikides on luba sünnitada 7-10 last ja EUR muudkui plekib sinna raha
Meil13. veebruar 2016, 10:31
on ka luba antud. Naised laisad ja mehed ei jõua alimente maksta.
A.O.13. veebruar 2016, 07:18
Huvitav oleks teada, mida peetakse silmas, inimkonna arengu all?