Inimesed

Kas lugemine võib õnnelikumaks teha? (2)

LISA KOMMENTAAR

mulle13. veebruar 2016, 13:10
meeldis arutlus õnnetunde teemal,et kui ajada AINULT uusi elamusi taga ja kui pole piisavalt aega ja raha, siis oled õnnetu. Mõnda raamatut võib tõesti mtu korda lugada, aga mingi vahega ja avastada uusi asju kui oled pisut vanemaks saanud ja nii öelda arenenud, siis mõtled, et raamat on sama, aga eelmine kord see info pärale ei jõudnud. Õnnetunne või rahulolu on hingeseisund või maailmavaade mis sõltub inimese väärtushinnagutest.
eh13. veebruar 2016, 10:18
ei, see ei ole ikka nii, et võtad raamatu ja saad õnnelikuks. Lugemiseks peab olema mingi tase, millele seda tegevust üles ehitada. Kui ikka inimene pole kunagi lugenud, ei tule see õnn ühtigi.
Miks inimene on õnnetu? Ilmselgelt selle pärast, et tal on liiga palju vaba, tühja aega, et oma väikesest või suuremast viltuvedamisest suur painav õnnetusolemine kokku teha. Pole ükskõik,
kas sind on tabanud tõepoolest suur õnnetus või oled oma väikesed viltuvedamised kokku kuhjanud.
Suure õnnetuse korral võid saada lugemisnarkomaania, lugedes mingit täiesti uskumatut raamatut mitukümmend korda järjest. Ilmselt on sellel lugemisel mingi ravivõime. Igavusest õnnetu olles on jälle teised raamatud, mida neelad ükshaaval sadade kaupa. Aitab küll. See on ikkagi aja mõistlik kasutus ja teise maailma minek.