Foto: PantherMedia / Scanpix
Müstika
12. veebruar 2016, 17:08

Hispaanias ei teinud töötaja kuus aasta tööd, aga firma maksis talle usinasti palka (17)

Ühes Hispaania munitsipaalettevõttes ei märgatud kuus aastat, et töötajat kohal ei olnud, ning kandsid talle iga kuu palga arvele.

Cádizi munitsipaalveevärgi ettevõttes hakati insener Joaquín García puudumisest aru saama alles siis, kui teda taheti 20aasta pikkuse ustava teenistuse eest autasustada.

Mees saadeti muidugi kohtu alla ning ta peab maksma 27 000 eurot trahvi pikemaajalise töölt puudumise pärast. See number jääb alla tema aastase palga, mis oli 37 000 eurot – suurim, mida tohib Hispaanias inimeselt tagasi nõuda.

"Soovisin teada, kas ta ikka töötab veel, on ta pensionile läinud, on ta surnud? Aga palgaleht näitas, et ta on siiani palgal," selgitas aselinnapea Jorge Blas Fernández. "Kutsusin ta välja ja küsisin: mida sa eile tegid? Üle-eelmisel kuul, üle-üle-eelmisel kuul? Ta ei teadnud, mida vastata."

69aastane Garcia ning teised pensioniealised kinnitavad, et Garcia saabus iga päev tööle selleks, et avastada, et tal pole mitte midagi teha. Garcia väitis, et ta ei teatanud olukorrast seepärast, et muretses töö kaotamise pärast, aga tal oli vaja peret toetada.

Garcia on aga suur lugeja – nende aastatega on temast saanud Spinoza filosoofia suur asjatundja.