OMA AJAST EES: Kui noor Marju Kuut ilmus 60. aastate keskpaiku Eesti jazzilavadele, võlus ta kohe oma erilise hääle ja hingestatud esinemisega. Kuudist sai hoobilt üks Eesti populaarsemaid lauljaid – ta andis rohkelt kontserte, esines ETV populaarsetes muusikasaadetes, osales lauluvõistlustel ja mängufi lmides.Foto: Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum
Inimesed
12. veebruar 2016, 06:00

"Marju Kuut laulab alati nii, nagu oleks see kõige viimane kord tema elus." (37)

Olav Ehala, Rein Rannap ja Reet Linna võrdlevad täna 70. sünnipäeva tähistava lauljanna harukordset hääletämbrit veiniga.  

Olav Ehala, Rein Rannap ja Reet Linna võrdlevad täna 70. sünnipäeva tähistava lauljanna harukordset hääletämbrit veiniga.  

"Eks inimhääle kõlavärvi peaks ju saama samamoodi sõnadega iseloomustada nagu näiteks veini maitset, aga see on kindlasti väga raske ja nõuab pikaajalist pühendumist," arutleb helilooja Rein Rannap, kui püüab iseloomustada lauljanna Marju Marynél Kuudi eripärast hääletämbrit. "Kui peaksin ikka proovima, siis ütleks, et Marju hääles on tanniini ja vürtsikat tammist järelmaitset." 

Kui Rannap võrdleb Kuudi häält väärt veiniga, mis ajaga aina paremaks läheb, siis helilooja Olav Ehala sõnastab oma emotsiooni märksa lihtsamalt: "Tegelikult tal ei ole väga suur hääl, aga ta on oma esituses üliemotsionaalne. Ta laulab alati nii, nagu oleks tegu kõige viimase korraga tema elus ning seetõttu on temas uskumatu jõud!" Toosama tammine järelmaitse, mida Rannap rõhutab, kõlab ilmselgelt ka Eesti kauneimate armastuslaulude kullafondi sekka kuuluvas "Raagus sõnad".

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99