Foto: Toomas Volkmann
Tele
8. veebruar 2016, 22:30

FOTOD SAATEST | "Eesti tippmodell": modell, kes mängib trumbid maha (17)

Pärast eelmise osa šokeerivat pulmatralli on Nastja endiselt kurb oma parima sõbranna Alice`i ootamatu lahkumise pärast. Nastja tunneb end üksi, sest võistlustulle jäänutest saab ta paremini läbi ainult Kätlini ja noormeestega. Ülejäänud kaks naiskonkurenti Evelina ja Helena aga ei sümpatiseeri talle. Nastja kuulutab, et ei usalda sellel konkursil enam ühtki inimest.
 
Stilist Karl Keskla ei olnud põrmugi rahul eelmises osas nähtud krehvtise pesushowga – pesu oli küll paljastav, aga ühtlasi paljastas see, et modellid ei oska veel rahuldaval tasemel kõndida. Karli karmi käe all korraldatakse kõige põhjalikum catwalk-treening modellisaate ajaloos – modellid osaleksid otsekui sõjaväelaagris. Nii mõnigi on kogetust vapustatud, sest seni on elatud illusioonis, et ollakse suurepärased kõndijad.
 
Viimane väljakutse Tartus on Lõunakeskuse promomine – modellid peavad leidma kaupluste klientide hulgast vastutulelikke hobifotograafe, kes neist meeleolukaid reklaampilte klõpsutaksid. Väljakutse seisneb fotograafi juhendamises, sest ajutiselt on rollid vahetunud – modellihakatised peavad hooaja selleks punktiks olema fotograafidelt juba piisavalt nippe kõrva taha pannud nii pooside kui ka valguse osas, et suuta ise fotot lavastada.
Väljakutse võitjateks osutuvad German ja Antonio, kes saavad aardekambrist kingitusi valida.
 
Tagasi Tallinnas, ootab modelle traditsiooniline fotosessioon kohtunik Toomas Volkmanniga – nagu igal aastal, teeb tippfotograafide koorekihti kuuluv Toomas seekordki modellidest klassikalised naturaalsed nude-fotod. See pilt on modelli jaoks ülioluline ja üdini aus – just sellest saab modellialbumi esimene foto, mille järgi kliendid endale sobivat materjali valivad. Samas paljastab just see foto halastamatu aususega modellide head ja vead.
 
Fotosessiooni lõpus teatabki Toomas, et kuigi järele on jäänud veel mõnigi episood, on tema jaoks pilt selge – Toomas juba teab, kes võistlejatest võiksid jõuda finaali.
Kõige halvemini läheb pildistamisel võistluse favoriidil Helenal, kes hüsteeriliselt nutma puhkedes oma saatust juba ette aimab – otse fotostuudios on väljahääletus ning koju lähebki tema.