SIIRALT RÕÕMUS: Arvo Pärt näitab Keila valla esimese aukodaniku medalit. Armastatud helilooja rõõmu jagab tema abikaasa Nora.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
8. veebruar 2016, 06:00

Arvo Pärt: lõpuks ometi olen ma koju jõudnud ja painest lahti (3)

Armastatud heliloojast sai Keila valla esimene aukodanik.

Armastatud heliloojast sai Keila valla esimene aukodanik.

"Mu abikaasa ütleb mulle tihtipeale: Arvo, miks sa selline kõverik oled, kui sa klaveri taga istud," lausus Arvo Pärt laupäeval oma tänukõnes pärast seda, kui kogu maailmas armastatud helilooja oli Keila valla esimeseks aukodanikuks tembeldatud. "Olen kõveras seepärast, et pool elu olen ma pinges olnud, miski on mul alati kukil painanud. Alles nüüd saan ma oma pingest lahti. Lõpuks ometi olen koju jõudnud ja painest lahti." Oma sõnade kinnituseks lõigi mullu sügisel 80aastaseks saanud Pärt selja sirgu nagu poisike.

Eestis on 183 valda ja neist enamikus arvatakse või vähemalt loodetakse, et just nemad erinevad ülejäänutest. Olgu teistega kuidas on, aga laupäeval esilinastus Keila vallast vändatud dokumentaalfilm "Helide maa", kus Keila valla ajaloost ning tegemistest räägivad Eesti tuntud kultuuritegelased, kes ühel või teisel moel on Keilaga seotud. Filmis astub üles ka Arvo Pärt.

Edasi lugemiseks: