Video: Tiina Kõrtsini
Saund
7. veebruar 2016, 17:47

ÕHTULEHE VIDEO | Jüri Pootsmann: pöördusin ise Stigi ja Fredi poole palvega mulle "Eesti laul" kirjutada (14)

"Mingit erilist ärarääkimist ei olnudki. Ma mõtlesin, et võiks konkursist osa võtta ja pöördusin Stigi ja Fredi poole," räägib "Eesti laulu" poolfinalist Jüri Pootsmann, et võttis oma võistlusloo autorite Stig Rästa ja Fred Kriegeriga ise ühendust, et nood talle laulu teeksid. 

"Ma alguses natuke kartsin, aga lõpuks polnudki midagi hullu. Nad ütlesid, et oleksid ise minuga ühendust võtnud." Pootsmann tunnistab, et paar head sõpra pidi teda küll pisut tagant utsitama, et noormees lõpuks julgeks Rästa ja Kriegeriga ühendust võtta.

Taustalauljatega koos tunneb Jüri end väga julgelt. "Alati on parem laval olla koos nendega, kes on laval palju kauem olnud. Nendega on tõesti väga mugav ja julgem," ütleb Jüri. Pootsmannil on laval taustalauljate näol abiks lausa raskekahurvägi – Dagmar Oja, Silver Laas ja Kaire Vilgats. Aukartust Silveri, Dagmari ja Kaire ees Jüril ei ole. "Me oleme kõik juba superstaarisaates ajast head sõbrad."

Jüri lugu räägib kahe inimese vahelisest keerulisest armastusest. "See tunne, kui inimesed armastavad teineteist, kuid nad pole enam armunud. Laul räägibki sellest, kuidas üks neist natuke eemaldub, aga pärast ikka tiiruga selle juurde tagasi jõuab, kes on kõige armsam."

"Eesti laulu" peaauhinnaks on teatavasti sõit Eurovisioni lauluvõistlusele. Jüri ütleb, et ta pole omale sellega seoses mingit pinget peale pannud.""Aga me keegi ei tulnud siia ju kaotama."