Inimesed

Inimkond otsib endale kosmosest uut kodu (34)

LISA KOMMENTAAR

leo7. veebruar 2016, 11:56
Peale II maailmasõda hakkasid nn lääneriigid kiiresti majanduslikult arenema. Põhjusi oli kaks - demokraatia areng ehk rahva surve eliidile ja kiire autonduse areng koos sellega kaasnevakiirteede ehituse ja vastava infrastruktuuri arenguga. 70 te aastate alguseks oli probleem ammendatud - autosid oli küllalt ja ärajobutatud rahvas, kes elas küllaltki hästi, ei viitsinud enam protesteerida. Kuna näiteks massilist lennukitootmist eliit siis muidugi ei viitsinud arendada, hakati rääkima mingist kontrollimatust ja seega loodusseadustega vastuolus olevast nn vabamajandusest. Kui enne "vabamajandust " lääneriikide majanduse keskmine kasvuprotsent oli keskmiselt 5,5 - 6% aastas, siis " vabamajanduse " tingimustes langes see 2 - 2,5 % ni. Muidugi tuli siis ajama hakata igasuguseid virtuaalse raha mulle, mis arusaadavalt viis majanduskriisideni, imepisikese majanduse arenguni jne. Aga mine tea - võib - olla on keegi kuldpea välja mõtelnud vajaduse välja arendama hakata suurel määral kosmosetehnoloogiat, et kunagi saaks Maa pealt lahkuda. No vähemalt maailma majandus saaks siis korda
lugeja7. veebruar 2016, 11:29
inimesi ei tohi kosmosesse lubada, sest me oleme parasiidid .Me ei leia endile kohta planeedil maa rääkimata siis veel kosmosest!
mnb6. veebruar 2016, 23:58
Kui võtaksime inimkonna vanuseks 100.000 aastat, siis päikese "ohtlikuks" muutumine on sellest suurusjärgus 10.000 korda kaugemal tulevikus…
Arenemiseks on aega üsna palju isegi siis, kui me areneda ei tahaks.
!!!6. veebruar 2016, 19:59
Inimkond elab ning ka hukkub planeedil nimetusega Maa. Mingi suurejooneline mujale ümberasumine, nagu seda on kujutatud ulmekas "Marsi kroonikad" ei saa mitte kunagi teoks. Sest miljardite ümberasustamine on absurdne utoopia. Kõige paremal juhul, kui tõepoolest mingi uus pikki reise võimaldav kosmosetehnoloogia ka peaks kunagi avastatama, viiase kuhugi teisele planeedile ehk mõnisada. Parimal juhul mõni tuhat inimest. Uue inimonna seemneks. Kes seal paljunema ja uut, paralleelset inimkonda sigitama hakkaksid. Aga need miljardid ja nende järeltulijad, kes Maal elavad hukkuvad lõpuks paratamatult. Neid ei hakkaks mitte keegi mitte kuhugi ümber asustama.
zerblatt7. veebruar 2016, 09:21
See "Marsi kroonikad" oli mõneti hää raamat, lõpp eriti. Inimesed läksid enamuses Marsilt Maa peale tagasi ja lasid seal end kollektiivselt õhku. Väga sümboolne.
inimkonnale6. veebruar 2016, 19:42
"Me ei asuta kosmosesse isemajandavaid kolooniaid veel lähima saja aasta jooksu, seega peame niikaua väga ettevaatlikud olema," märkis teoreetiline füüsik ja kosmoloog Stephen Hawking.
"Inimkond seisab silmitsi oma siiani ohtlikuma sajandiga. Teaduse ja tehnoloogia kiire areng muudab need meie olemasolule üha suuremateks ohtudeks," hoiatab Hawking väljaandes The Guardian. Katastroofi toimumise võimalus meie planeedil kasvab lähima kümne tuhande aasta jooksul peaaegu 100-protsendiliseks, nentis hinnatud kosmoloog Hawking, kelle hinnangul läheb veel vähemalt üle sajandi, et jõuda kosmosesse elamiskõlbulike ja püsivate inimkolooniate rajamiseni. "Me ei asuta kosmosesse isemajandavaid kolooniaid veel lähima saja aasta jooksu, seega peame niikaua väga ettevaatlikud olema," märkis Hawking Radio Times-ile enne oma musti auke käsitlevat loengut BBC-s. "Me ei lõpeta edasiarenemist ja ei pööra seda ka tagasi, seega peame me märkama ohte ja need kontrolli alla saama."
Õige muidugi aga tänu sionistidele,10. veebruar 2016, 07:56
läheneb see lõpp kosmilise kiirusega.
ilma käterätita6. veebruar 2016, 18:36
Kui palju on siin Eestis inimesi, kes ise olles terve ja kaine, on näinud UFO-sid? Selliseid on. Seega küsimus: kus kohast need UFO-d tulevad? Ja miks levitatakse nii järjekindlalt müüti, et UFO-d on väljamõeldis? Viimasele küsimusele mina vastaks nii: et see vägivaldne lagastajate rass ei pääseks siit planeedilt minema. Ma arvan, et siit minema saamise võimalused on olemas, aga oletan, et maalastest targamad olendid teevad kõik, et inimeste praegune maailmavaade (vägivaldsed lagastajad) kosmoses ei leviks. Me ei pääse siit enne minema, kui ise omavahel hakkama ei saa ja suudame tõestada, et hoolime oma planeedist ja sellel olevast elust. Kui me hoolime endast ja oma planeedist, siis on tõenäosus, et me hoolime ka muust elust mujal ja ei hakka mujal "demokraatiat levitama" ega seal "naftat otsima". Või ei hakka omavahel nagistama uute territooriumite pärast. Kui me praegu Maalt välja pääseme, siis tuleb kohe omavaheline sõda uute territooriumite pärast.
Kui me väärime päästmist, siis meile tullakse appi. Praegused olendid, kes sellel planeedil domineerivad (inimesed), ei vääri päästmist. Meie pääsemine on meie endi kätes.
te pole ju võimelised kedagi päästma,10. veebruar 2016, 08:04
nagu lambakari,kes ootab ohvrikstoomist ja täidab alandlikult
"valitud" vargamäelaste käske.Te ei suuda ju isegi presidenti ise valida,
rääkimata valimisseaduse muutmist õiglaseks.
Terve mõistus, tule koju 6. veebruar 2016, 18:15
Selleks ajaks kui Päike oma tööd 2-3 miljardi aasta pärast tegema hakkab on inimkond ja mitu sellele järgnevat tsivilisatsiooni hävinud.
.....6. veebruar 2016, 19:20
või on inimesed muteerunud Monsanto jt sarnaste firmade tooteid tarbides kas molluski , krabi või mingiks muu eluka sarnaseks.
Teadja-mees6. veebruar 2016, 17:24
Idiootsus kuubis. Maal on inimene tekkinud ja arenenud, Maale me ka jääme!
Urrr6. veebruar 2016, 16:29
Jah otsige aga uus koht mida saaks uuesti ära hävitada...
pluto6. veebruar 2016, 16:18
minu pärast mingu, normaalsed jäävad maale!
caff6. veebruar 2016, 14:36
härrased, vähem tuleks juua!
o,o6. veebruar 2016, 13:33
kõigepealt võiks kuul ära käia ja siis mulinaga edasi tegeleda.
6. veebruar 2016, 12:39
vägistajad ja tapjad välja!
Janis Katse6. veebruar 2016, 12:15
Saadetagu kurjategijad adapteeruma,need saavad igal pool hakkama.
Juss räägib asjalikult ja tõepäraselt.6. veebruar 2016, 11:36
Ei saa inimsugu siit minema,tee või tina.Ja kindel on seegi,et kollaps
saab olema täielik ja kiire kogu Päikesesüsteemile.Niisiis tiksume siin
niikaua,kui Universumiseadused lubavad ja üritame oma elukeskkonda
vähem sitata.
meile6. veebruar 2016, 10:48
anti jumala poolt maa elamiseks ja inimene ärgu tahtku saada jumalaks.piibel seda ei maini ja järelikult seda ei juhtu.punkt.
Ja6. veebruar 2016, 11:33
autot, telerit,elektronarvutit ja mobiili kuulutas jumal ette? Neist ju ka piiblis juttu ei ole...
vend Hieronymus6. veebruar 2016, 12:07
Siis on need saatanast!
12:07, 6. veebr 2016 -le6. veebruar 2016, 12:17
No mäletan aegu, et "oligi" ,sest minu toanaaber ühiskorterist andis mu miilitsasse,kui raadiot kuulasin: saatana masinaga räägib toas...
kui süveneda siis6. veebruar 2016, 13:05
Erasmus Revalist7. veebruar 2016, 16:41
Moslem istub Londonis taksosse. Autos mängib raadio - tuleb head briti rokki.
"Pange otsekohe raadio kinni," käsib tõmmupoolne habemega islamist: "Prohvet Muhamedi ajal raadiot ei olnud ja seda enam ei mängitud sealt mingit kristlaste patust muusikat!"
Inglasest sohver vajutab rahulikult raadio kinni, vaatab puuriva pilguga üle õla moslemit ja käsib väikest pausi pidades: "Prohvet Muhamedi ajal ei olnud ka taksoautosid. Nii, et kobi välja mu masinast ja oota, raisk, oma kaamelit!"
Siim6. veebruar 2016, 10:41
Peaasi, et moslemeid sinna uuele planeedile ei võetaks, muidu hakkab kohe algusest taandareng.
6. veebruar 2016, 12:42
just moslemid-vägistajad ja mõrvarid uuele planeedile saata!
zerblatt6. veebruar 2016, 10:25
Ei lasta neid niinimetatud inimesi Maalt mitte kuhugi lagastama ega röövima.
vilusoofiliselt6. veebruar 2016, 10:19
veider seisukoht mustlane otsib uut kodu õnneks saa siit kusagile
JUSS6. veebruar 2016, 10:13
Alla valguselähedase kiiruse ei tule teistesse tähesüsteemidesse lendamine üldse jutukski. 300 tuhat kilomeetrit sekundis! Praegu lendavad meie keemilisel kütusel raketid 25 tuhat korda aeglasemalt. Mingi reserv veel on, kui rakettmootorite võimsust suurendada, vahest jõuaksime näites et 20 tuhat korda aeglasemalt. Kuid ka kõige lähema täheni kestaks lend ligi 100 tuhat aastat. Ja sama palju tagasi. Kui väidetakse, just nagu oleks 1500 valgusaasta kaugusel nähtud Maa sarnast planeeti, kestaks sinna lend 30 miljonit aastat! Teiseks, selle raketi mõõtmed ja kütusehulk. Andmed Apollo projektist. Et viia 3 inimest Kuule ja tuua tagasi, saavutada sinnasõidul kiirus ligi 11 km, sekundis, et tagada neile kitsas kosmosekapslis 1 nädalane elu, selleks läks vaja monstrumit kõrgusega ligi 110 meetrit ja kaaluga 3500 tonni! Millest 3000 tonni oli kütus. Isegi Marsi asustamine oleks praegu inimkonna võimete piire ületav. Milliseid kanderakette läheks vaja et viia Marsile seemneks kas või mõnikümmend inimestki? Tagada neile ligi aastane lend märksa avaramates tingimustes kui oli Kuu-astronautidel! Toit, jook. Varustus end Marsil sisse seadmiseks. Marsimajad. Liikumisvahendid. Kaevandamisseadmed. Energiaallikad, Seadmed vee ja hapniku tootmiseks. Ja Marss hävib ükskord koos kogu päikesesüsteemiga nagunii.
Aga teistele planeetidele teistes tähesüsteemides? 1000-2000 vagusaasta taha? Isegi valgusekiirusel kestaks lend tuhandeid aastaid. Teiseks ei tunta praeguse tehnika taseme juures tehnoloogiaid ning materjale, mis midagi sellist isegi projekteerida lubaksid. Valgusest suuremad kiirused, liikumine ajas või hüpe ühest ruumipunktist teise? Midagi sellist pole isegi mitte teoorias, praktikast rääkimata. Ja pole kindel, kas see üldse kunagi võimalikuks osutubki või jääbki see vaid ulme valda. Kas midagi sellist osutub võimalikuks näiteks mõnesaja või mõne tuhande, ka või miljoniaastase arengu järel? Kuid on karta, et meie tsivilisatsioon nii kaua vastu ei peakski. Hävitaks oma ressursid, oma ökosüsteemi ja ka iseenda. Kas pikkamisi, omaenda sita sisse lämbudes või kiiresti - tuumasõjaga. Või hävitab inimkonna mingi superkatastroof, olgu siis maine või kosmosest. Või vastutustundetud, ohtlikud katsetused. (mingi uus superviirus, kiirendites tekitatav "must auk", mis paisudes kõik endasse neelaks j.n.e. Või midagisellist, mida me praegu veel kujutledagi ei suuda)
uu6. veebruar 2016, 22:52
xenooni-ioon-mootoriga nagu Dawn kyljes, mis Cerese ümber tiirleb, käib vist paarisaja aastaga lähimatel tähtedel ära
? to uu7. veebruar 2016, 11:12
Kas see on midagi mõnest ulmefilmist? Mis asi see xenoon-ioonimootor on? Ma muidugi aiman, millest on jutt, neist ioonmootoritest on üht-teist ka kirjutatud. Kuid tahaksin märkida, et selliste mootoritega kosmoselaevade ehitamine käib praegu igatahes meie tehnoloogiale üle jõu. Ning kui sellised kunagi laiemasse kasutusse jõuavadki, valguse kiirusest jäävad need ka siiski kaugele maha. Parimal juhul võiks siis jutuks tulla kiirused vahest ehk mõni tuhat kilomeetrit sekundis. Seega 1000 korda valguse kiirusest aeglasemad. Rehkenda ise, kui kaua sõit sellisega kas või lähimate tähtedenigi kestaks. Sadadest või tuhandetest valguseaastatest rääkimata, kus võiks tõepoolest leida mõne koloniseerimiseks sobiva Maa-sarnase planeedi. Ja kui supersuurt raketti või kui palju väiksemaid läheks vaja, et mõni tuhat, kas või mõnisada kolonistigi koos vajaliku varustusega sinna viia. Arvestades seda, et kohale jõuaks alles startijate mitmekümnes või mitmesajas järeltulijate põlvkond peaks ka startijate arv olema tuhandetes, et geneetilist materjali kvaliteetsena alles hoida. Et kunagi tuhandete aastate pärast maandunud kolonistid ei oleks kamp mingi lähisuguluses ja verepilastuses sündinud haigeid alaarenenud indiviide.
Praeguse teadmiste taseme juures saaks valguslähease kiiruse saavutada vaid footonrakett. Teoreetiliselt muidugi. Sest pole olemas materjale footonipeegli valmistamiseks (nagu oli näiteks mingi "absoluutne peegeldaja" vendade Strugatskite omaaegses raamatus "Purpurpunaste pilvede maa"). Pole olemas materjali, mis vajalikku kiirendust andvas piisavalt võimsas termotuumareaktsiooni või anihhilatsiooni ainosakste voos kas või sekundi murdosagi vastu peaks, ilma seejuuures momentselt aurustumata.
Milleks?6. veebruar 2016, 09:41
Uut kodu? Et see ka lagastada ja ära hävitada? Kasuahne ja verejanuline tsivilisatsioon ei vääri kohta Universumis!
reku6. veebruar 2016, 09:08
"kihutavat kosmosejaama ka Eesti pinnalt näha"
Kihutavad on kosmosemõistes vale sõna. Venivad. Isegi kui need liiguksid valguskiirusel, jääks ikka väheks. Siin on vajalik liikumist ajas