Marite KallasmaFoto: Stanislav Moškov
Meeled
3. veebruar 2016, 13:15

Marite Kallasma: Leinaga peab üksi toime tulema (22)

"Tol hetkel ei tulnud mulle pähegi, et see mind kohe-kohe puudutada võiks," meenutab endine telediktor Marite Kallasma, kuidas näppu sattunud artiklit lähedase surmast läks tal vaja juba nädal hiljem - siis, kui suri tema abikaasa.

"Ühel hetkel oled sa üksi. Jah, seal oli nõuandeid, mis on mulle tuge andnud. Mul on ka sõbrad ja sõbrannadest paekivimüür, nagu ma armastan öelda. Ma olen neile väga tänulik, sest nad on mind hoidnud ja toast välja tulema sundinud," räägib Marite Kallasma ajakirjas Tiiu nentides, et leinaga peab üksi toime tulema. Marite Kallasma abikaasa suri pisut üle aasta tagasi.

"See pole nii, et istun maha ja hakkan uluma. Hoopis sedasi, et toimetan oma igapäevaseid tavalisi asju ja järsku, kas siis seoses mingi esemega köögikapis või põõsaoksaga aias, meenub midagi, mis lihtsalt kisub pisarad voolama. Hämmastav, milliseid seiku ja mälupilte on mu ette tulnud, millest mul enam ammu midagi meeles polnud," räägib ta, et aja möödudes saab selle kõigega hakkama, kuid mitte iialgi pole sa enam sama inimene, kes olid varem.