Foto: Erlend Staub
Tele
1. veebruar 2016, 22:30

FOTOD SAATEST | "Eesti tippmodell": Modell, kes reedab armsama (26)

Võistlustulle jäänud viis neidu ja kolm noormeest siirduvad Tartusse, kus linnavalitsuse tellimusel peab ülikoolilinnale valmima särtsakas imagoklipp. Modellid on esimese hooga rõõmsad, kui kohtunik Mari-Liis kuulutab, et ees ootab näitlemiskoolitus ja seejärel juba reaalne stseen. Paraku saab elevusest šokk, sest selgub, et näitlemine hõlmab äärmiselt realistlikku suudlusstseeni Tartu ühe sümboli, "Suudlevate tudengite" purskkaevu ees.

Impronäitleja Evelin Rootsi juhendamisel trenni tehes tabab Antonioga paari pandud Evelinat ootamatu üllatus – Facebookis modellisaate fännilehel ilmunud üleskutse peale on kohale ilmunud ka Evelina päris peigmees. Evelina jääb siiski professionaalseks ega lase end peiu mõrudest pilkudest segada. Et teadaolevalt on Antonio ja Evelina vahel juba esimesest koosveedetud päevast alates valitsenud teistelegi võistlejatele ilmselge sümpaatia, peavad mõned konkurendid nende suudlusi liigagi kirglikeks. Nastja põrutab otse, et tema meelest on Evelina oma noormeest alatult reetnud.

Väljakutse nõrgemad Rait ja Alice saavad Mari-Liisilt pihku ämbri – nemad saadetakse oma fopaad heastama Tartu teise olulise sümboli, Karl Ernst von Baeri monumendi juurde. Tudengite traditsiooni kohaselt Baeri pea küürimist peab Rait aga alandavaks ja korraldab oma keeldumisest suure stseeni. Tema hoiak mõjutab ka Alice'it, kes samuti keeldub. Mari-Liis ei hoia oma pahameelt vaka all.

Õhtul katsumused jätkuvad: ööklubi Atlantis peomeeleolus külastajate ees tuleb üles astuda äärmiselt tulisel pesuhowl. Showle eelnev tulevärk ennustab, kui kuumaks läheb – stilist Karl Keskla valitud Bon Bon Lingerie pesuesemed on seksikad ja vägagi paljastavad – German tõmbub meestestringe nähes näost valgeks. Aga eriline "au" (nagu Karl seda sõnastab) ootab ees Evelinat, kes peab vilistavast rahvasummast läbi marssima pesukomplektis, mis koosneb mõnest üksikust peenikesest nöörist. Nagu karta oligi, veavad nöörikesed teda alt ja paljastavad rohkem kui vaja – seda kõike taas Evelina peigmehe silme all.

Lava taga ei suuda Evelina verivaenlane Nastja oma keelt hammaste taga hoida ja leiab, et ihupaljastused olevat lausa Evelina eriala. Tema meelest on Evelina rumal bravuuritar, kes ei suutvat mingitki eneseväärikust säilitada.

Järgmisel päeval ootab taas ees paaristöö – samad paarid, kes purskkaevu ääres suudlesid, peavad läbi tegema korraliku bridal-stiilis show ja pildistamise, mis meenutab niivõrd ehedalt päris pulmi, et kohale palutud sugulased-tuttavad on keeletuks rabatud. Ning taas on Antonioga "abielluva" Evelina selja taga mängu jälgimas tema päriselu peig, kes lõpuks alla annab – kui Evelina leiab, et Antonioga on parem, andku ainult minna.

Kohtunike meelest on kõige veenvam Germani ja Anastassia etteaste, kes saavad auhinnaks öö luksuslikus hotellisviidis. Nastja ise on aga üsna õnnetu, sest altari ees valges kleidis seismise ainukordsus olevat pärast nii realistlikku ülesannet igaveseks rikutud ja pulmapidu pärispeiuga polevat nüüd enam see...

Viimasel paaril ehk Alice'Il ja Raidil jääb aga paari heitmata, sest pulmaisa küsimusele, kas keegi on selle liidu vastu, tõstab ootamatult häält Alice'i ema. Ning samal hetkel siseneb kohtunik Toomas Volkmann, kes kuulutab, et temagi on vastu – nimelt on pirtsutamine Baeri pea ümber kohtunikele liig ning mõlemal võistlejal tuleb saatest lahkuda.