VennaskondFoto: STANISLAV MOSHKOV
Saund
30. jaanuar 2016, 23:32

Soome muusikalegend Dingo esineb Tallinnas koos Vennaskonnaga

Kaks legendaarset bändi: Dingo ja Vennaskond panevad seljad kokku ja korraldavad 5. veebruaril Rock Cafés Eesti-Soome ühiskontserdi. Tuleb nostalgiaõhtu, sest ette kantakse enamik Dingo ja Vennaskonna kuulsatest lauludest. Eesti-Soome sõpruskohtumise juhatab sisse värske helipildiga glamrocki viljelev The Princes. 

Soome kultusbändi Dingo legendaarsed lood tekitasid 1980-ndate keskpaigas Soome lahe põhjakaldal suisa dingomaania, mis levis laialdaselt ka Eesti NSV-s.

Seetõttu võib ka kindel olla, et 5. veebruaril tuleb Rock Cafésse Soome legendaarset bändi kuulama nii eestlasi kui soomlasi. Ja nad ei pea pettuma, sest bänd on lubanud kuulajateni tuua kõik oma tuntud lood: olgu selleks siis „Autiotalo", „Levoton Tuhkimo", „Sinä ja Minä" või „Nahkatakkinen Tyttö".

Enam-vähem samal ajal, kui Dingomaaniast nakatunud noored kiljusid Dingo kontsertidel, tuli Eesti NSV-s kokku punk bänd Vennaskond. Romantilist punki viljelev bänd esines küll väiksematel lavadel – nende esimene kontsert toimus Tallinna 49. Keskkoolis – aga tänaseks on Vennaskond esinenud Pariisis (Place Saint Sulpice, À La Goguette), New Yorgis (CBGB, Continental), Berliinis (Køpi), Bukarestis (Salle Polyvalente), Luxembourgis (Verso), Riias (Andalūzijas Suns, Austrumu Robeža), Stockholmis (Estniska Huset), Helsingis (Vuoritalo, Kultti), Turkus (Auran Panimo, Ruisrock 1997), Vaasas (Nuorisotalo), Seinäjoel (Hotelli Sorsanpesä), Tamperes (Sputnik, Club-I), Tallinnas (Lauluväljak, Rock Café), Jelgavas (Cetri Balti Krekli), Järvenpääl (A Festari 1998), Limbažis (Limbažu Kultūras Nams), Peines (HöhNIE Party 2000), Raisios (Raision Tori), Trincis (Trincstock), Äänekoskil (Ravintola Killinki)...

Muidugi ei lubatud sellisel kahtlasel seltskonnal Nõukogude ajal oma plaati välja anda ja Vennaskonna esimene vinüülsingel ja mittepõrandaalune album nägid ilmavalgust 1991. aastal. Ometi on Vennaskond end kirjutanud Eesti rock-muusika ajalukku sama suurte tähtedega kui Dingo Soomes.