Foto: CHINA STRINGER NETWORK
Film
2. veebruar 2016, 10:34

Need on tõenäoliselt 2016. aasta menukamad filmid! (8)

Alanud aasta tõotab tulla kinomaastikul eriti põnev ja värvikas, pakkudes meelelahutust igale maitsele. Oodata on uusi filme nagu "Võidujooks" ja "Zootopia", kuid ka järgesid juba tuntud kassahittidele nagu "Jääaeg" ning "X-Mehed".

Õhtuleht palus Eesti tuntud filmihuvilistel enda lemmikud välja valida.

"Star Trek: Tundmatusse" ("Star Trek Beyond")

Siim Rohtla, Vaata Filmi levitusjuht: "Abramsi tehtud uussünd sellele filmisarjale kahes senises filmis on olnud lihtsalt suurepärane ja et uue filmi režissööritoolis istub "Kiirete ja vihaste" filmisarja põhirežissöör Justin Lin lisab asjale loodetavasti ainult pinget, tempot ja meelelahutuslikkust."

"Jääaeg 5" ("Ice Age 5: Collision Course") 

Jaanus Noormets, vabakutseline filmiajakirjanik: "Eelmisel neljal aastal on aasta vaadatuimaks filmiks Eesti kinodes olnud mõni dubleeritud animatsioon, seetõttu tasub võimalikku esikohahitti otsida just nende seast. Pole vist kahtlustki, et aasta vaadatuimaks filmiks siinsetes kinodes tõuseb "Jääaeg 5", mis kinodesse jõuab juuli keskel. Filmi eelnevad osad on olnud meil ikka omaette kategoorias gigahitid ning kuidagi ei ole võimalik, et viies osa läbi vajuks."

"Ole tervitatud, Caesar!" ("Hail, Caesar!") 

"Suur vale" ("The Big Short") 

Rohtla: "Aasta algusepoolel on tulemas veel vendade Coenite uus komöödia, kummardus (ja samas ka ninanips) Hollywoodi kuldajale, "Ole tervitatud, Caesar!" ning viie Oscari nominent "Suur vale"– mõlemad kõigi eeluste kohaselt kõrgetasemelised kinoelamused."

"Klassikokkutulek" 

Noormets: "Kümnekonna kodumaise mängufilmi seast on selgelt potentsikaim, aga juba kuu aja pärast kinodesse tulev komöödia, "Klassikokkutulek". Ülejäänud uued Eesti filmid on selgelt nišikamad, aga see ei välista, et noodki teeks kinodes tugeva tulemuse."

 "Nice Guys" ("The Nice Guys")

Rohtla: "Mai lõpus esilinastub Shane Blacki märulikomöödia "Nice Guys" – peaosades Ryan Gosling ja Russell Crowe. Väga huvitav kooslus, ülitasemel esimene treiler!"

"Iseseisvuspäev: Uus rünnak" ("Independence Day: Resurgence") 

Lauri Kaare, elukutseline filmihuviline: "20 aastat pärast esimese "Iseseisvuspäeva" maailmavallutust on lavastaja Roland Emmerich tagasi järjega, kus lisaks vanadele olijatele on toodud sisse värsket verd (Liam Hemsworth), kõigele sellele toeks 20 aasta jooksul mõõtmatult edasi arenenud eriefektid, mis kõik kokku lubab muretut suvist popcornivaatemängu."

Rohtla: " … sellest ei tea, kas tuleb väga hea või väga halb, aga üks oodatumaid filme seda enam!"

"Olulisemad filmid suvel veel on uus Bourne’i peatükk, mille peaosas taaskord Matt Damon, ning legendaarse Ghostbustersi uusversioon, mille peaosades seekord ainult naised!"

"Suve lõpetab Renee Zellweger filmis "Bridget Jonesi beebi". Kvaliteeti ei oska taaskord ennustada, aga kokkuvõttes saab väga huvitav olema näha, kuidas Renee üle pika aja jälle seda ikoonilist rolli teeb ja kuidas klapib keemia uue kõrvalosalise Patrick Dempseyga."

"Sügise ehk oodatuim – Jack Reacheri teine film ehk Tom Cruise’i märulipõnevik "Jack Reacher: Never Go Back", mis eelmise osa kõrgetasemelisuse ja Cruise’i kirglikkuse põhjal ennustades võib taas suurepärane tulla. Talve naelaks saab Star Warsi nn spinoff film "The Rogue One" – väga huvitav, mis seal saama hakkab."

Kaare: "Star Wars-saaga nn "vahelugu", mille toimumisaeg on kolmanda ja neljanda loo vahel ning mille keskmes karastunud vastupanuvõitlejate rühm, kelle ülesandeks Impeeriumi poolt rajatava superrelva, Surmatähe, jooniste varastamine, et leida rajatise nõrkusi."

Varasema edu põhjal võib arvata, et ülimalt menukakas saavad kodumaal ja üle maailma järgmised filmid:

  • "Kapten Ameerika: Kodusõda" - eelmine film teenis üle maailma üle 700 miljoni dollari.
  • "X-Mehed: Apokalüpsis" – vanima koomiksifilmi saaga kõige viimane osa tõi sisse meeletud 747 miljonit dollarit.
  • Möödunud aasta enim müünud film, "Tähtede sõda: Jõud Tärkab", teenis üle maailma ligi kaks miljardit dollarit. Suurt edu on oodata ka filmi spin off’ile "Rogue One: A Star Wars Story".
  • Uue järje saab tänavu ka "Teismeliste Ninjakilpkondade" seeria, mille uuslavastus teenis 2014. aastal ligi pool miljardit dollarit.
  • "Finding Dory" on Pixari järg filmile "Kalapoeg Neemo", mis nägi küll ilmavalgust aastal 2003, kuid teenis üle maailma 380 miljonit dollarit.