Foto: facebook.com/pealtnagija
Inimesed
27. jaanuar 2016, 21:12

Eestist lahkunud Xenia Joost lööb laineid Vietnami moetööstuses (4)

Xenia Joost pühkis mõni aasta tagasi kodumaa tolmu jalgelt ja kolis koos perega Vietnami, kus temast on saanud tuhande töötajaga rõivafirma peadisainer. 
 

Pealtnägija üks tänane lugu räägib säravast ja omanäolisest moekunstnikust Xenia Joostist, kes sai üle riigi hoobilt...

Posted by ETV Pealtnägija on 27. jaanuar 2016. a.

On aeg ärgata ja Vietnam atlaselt üles otsida, sest ehkki riiki juhib endiselt kommunistlik poliitbüroo, on plahvatusliku majanduskasvuga Vietnamist saanud Aasia üks õitsvaim pärl. Ja mis eriti lahe – selle teemanti üks lihvija on meie oma Eesti naine, tuntud moekunstnik Xenia Joost, vahendas Menu ETV saadet "Pealtnägija".

32aastane Xenia Joost elab juba 1,5 aastat perega Vietnami turismimekas Hoi Anis ja töötab peadisainerina ühe sealse moetöösturi firmas, millel on linnas kümmekond kauplust ning kontoris-tehases üle tuhande töötaja ehk umbes sama palju kui Eesti suurimas moeettevõttes Baltika.

Veel paar aastat tagasi oli Joost veendunud, et enam ei lähe ta Eestist kuhugi, kuid järjest kasvav meedia, klientide ja kriitikute huvi nii kodu- kui ka välismaal julgustasid Joosti 2013. aastal Ivo Nikkolost lahkuma ning jätkama vaid oma brändiga.

Loe pikemalt SIIT!