Foto: facebook.com/ringfm
Meedia
27. jaanuar 2016, 13:03

Tre Raadio omandas Ring FMi

UUS OMANIK: Ring FM ei lõpeta raadioprogrammi tootmist (15)

Uudised Ring FMi tegevuse lõppemisest on sügavalt ekslikud ja toimunud on lihtsalt jaama omanikuvahetus, juhib Tre Raadio tähelepanu.

Viimastel päevadel on seoses raadio Ring FMiga tekkinud meedias hulgaliselt erinevaid spekulatsioone ja artikleid, kus räägitakse jaama sulgemisest või programmi tootmise lõpetamisest. Kõik taoline informatsioon on eksitav, selgitatakse pressiteates.

Tegelikult on toimunud kaks sündmust – vahetunud on ettevõtte Ring FM Media OÜ omanik, uueks omanikuks on Rapla ja Pärnu Tre Raadio eestvedaja Siim Pohlak, teine muudatus on koostöö lõpetamine Ring FM senise hommikuprogrammi saatejuhtidega.

"Raadioeetrisse vaikust ei tule, tegevus jätkub ettevõttele välja antud meediateenuste loa tingimusi järgides ja Ring FM sagedustel on esmaspäeval tavapärane eetripäev ning inimene, kes asjaga kursis pole, ei pruugi märgatagi, et midagi muutunud on, kui välja arvata see, et hommikuklubi asemel on eetris uute tegijatega hommikuprogramm," kommenteerib Pohlak.

Tulevikuplaanidest on raadio uuel omanikul soov Ring FM iprogrammis hakata taas aktiivsemalt kajastama Lõuna-Eestiga seotud teemasid ning pole välistatud, et oluline osa saatepäevast jõuab mingist hetkest alates taas eetrisse hoopis Tartust. Samuti on plaan muuta muusikavalikut, kus rõhk kandub praeguse Lääne popmuusika pealt suuremal määral Eesti artistidele ja autoritele ning kindlasti hakkab sagedamini eetris kõlama ka eelmiste kümnendite hittlugusid. Pikemas perspektiivis on tõenäoline, et tehakse taotlus ka raadioprogrammi nime muutmiseks.

Raadio Ring FM alustas aastal 1994. Tegevust alustati Võrust ning vähehaaval on toimunud laienemine. 2003. aastal avati Tartu stuudio ja 2014. aastal alustati programmi tootmist Tallinnast. Ring FM sagedused on Tallinnas ja Harjumaal 105.8, Tartus 104.7, Lõuna-Eestis 101.7, Pärnus 93.9 MHz.