Kate BoyFoto: Promofot
Saund
27. jaanuar 2016, 12:19

TALLINN MUSIC WEEK | Rootsi elektropopi trio Kate Boy esineb Rock Cafes

23. aprillil esineb Tallinnas klubis Rock Cafe Rootsi elektropopi trio Kate Boy.

28. märtsist 3. aprillini toimuva kaheksanda Tallinn Music Weeki (TMW) festivali järel jätkub sügisel käivitatud klubiürituste sari, mille raames kutsutakse siia taas esinema aegade jooksul festivalilt hoo sisse saanud välisartiste. Kui novembris toimunud sarja avakontserdi peategelane oli Vene postpunk bänd Motorama, siis nüüd naaseb Tallinna mullusel TMWil publiku palavat vastuvõttu kogenud Stockholmi elektropopi grupp Kate Boy.

Möödunud aasta Rock Cafes meeldejääva ja rahvarohke kontserdi andnud Kate Boy meenutab TMWi erakordse sündmusena. "Meid tervitati parimal võimalikul moel nii publiku kui TMW tiimi poolt. Eesti on imeline maa ja meil on tunne, nagu oleksime kõigest selle pealispinda puudutanud. Soovime kindlasti peagi siia naasta!" rõõmustasid nad toona.

Austraalia päritolu vokalisti Kate Akhursti ja Rootsi trio Rocket Boy liikmete Markus Dextegeni ja Hampus Nordgren Hemlini kokkupõrkel sündis 2011. aastal Stockholmis efektne, omakõlaline ja androgüünse imagoga elektropopi kooslus Kate Boy. Trio 2012. aastal ilmunud debüüt-EP "Northern Lights" eufooorilise refrääni lubadus "kõik, mida me puudutame, muutub kullaks" on seni vett pidanud ning toonud neile nii publiku poolehoiu, kriitikamenu kui esinemisi mitmetel olulistel Euroopa muusikafestivalidel.

Kolme laululooja ja multiinstrumentalisti koostöös on välja kujunenud kaasahaarav ja iseloomulik kõlapilt, mida on võrreldud nii The Knife'i jäise elektropopiga kui Peter Gabrieli loomevaramust 21. sajandisse sikutatud, joovastavate refräänide ja kõrgläikese polituuriga kaetud pop-vinjettidega. Kate Boy mullu ilmavalgust näinud debüütalbumit "One" kannab vankumatu tribal-house'i rütmika, nakatavad sündikäigud ja Akhursti skandeeriv vokaal. Seda ühtaegu orgaaanilist ja digitaalset, hämarat ja sillerdavalt säravat albumit on muusikakriitikud nimetanud üheks Rootsi uue kooli elektropopi terviklikumaks ja õnnestunumaks näiteks.