TÕLKES KADUMA LÄINUD? Kuigi Kadri Kõusaare abikaasa Martinit on meedias palju kordi nimetatud professoriks, on tema ameti­nimetus siiski veidi tagasi­hoidlikum.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
27. jaanuar 2016, 06:00

Režissöör Kadri Kõusaare abikaasa Martin polegi professor (19)

"Miks kirjutab Kroonika ajakirjanik, et Kadri Kõusaare abikaasa Martin on ajalooprofessor, kui see pole päris nii?" küsib lugeja, viidates viimases Kroonikas avaldatud intervjuule kirjaniku ja režissööri Kadri Kõusaarega

2014. aastal on Kadrigi nimetanud sama seltskonnaajakirja veergudel Martinit professoriks. Toonases loos märgiti pealekauba sedagi, et Martin töötab mainekas ülikoolis.

Paraku ei hiilga Londoni Richmondi ülikool, kus Kõusaare abikaasa töötab, oma tulemustega Suurbritannia kõrgkoolide pingeridades. Näiteks 4ICU edetabelis on Richmond 129. kohal ehk üsna nimekirja lõpus.

Ülikooli kodulehel võib veenduda selleski, et Martini ametikoht on üks aste professori omast madalam – associate professor, mida Eesti kontekstis võib võrrelda dotsendi kohaga. Selle tiitli kandjaid pole tavaks kutsuda professoriks.

Professoriks saamine eeldab sageli suuremat teadustöö ja õpetamise kogemust ning sellega kaasneb tihti suurem vastutus, näiteks õppetoolijuhatajana. Samuti on professori töötasu üldjuhul suurem.