Foto: ETV
Tele
26. jaanuar 2016, 20:42

Uudis on täiendamisel!

TULINE DEBATT | Varro Vooglaid: homoseksuaalsus pole inimloomusega kooskõlas (212)

"Vabariigi kodanikud" läksid täna eetrisse uutmoodi, kuid uue formaadi saanud saade jätkas vana teemaga – kooseluseadusega.

Kooseluseaduse rakendusaktide vastuvõtmine Riigikogus on takerdunud poliitilise kempluse taha, kus ühed nimetavad seda Pandora laekaks, mille avamine midagi head ei too. Teised aga lävepakuks, millest üle astumisel me lõpuks ometi postsovetliku kultuuriruumi selja taha jätame.

Stuudios olid täna Varro Vooglaid, Reimo Mets, Andreas Kaju, Greete Kõrvits, Priit Tohver, Arne Hiob, Markus Järvi ja Raimondo Laikre.

Varro Vooglaid tunnistas Aare Rannamäele kohe saate alguses, et tema meelest pole homoseksuaalsus inimloomusega kooskõlas. Temale oponeeris homoaktivist Reimo Mets, kes nimetas Vooglaiu tegevust "keskealisteks mängudeks".

Markus Järvi ei nõustunud Reimo Metsa kriitikaga, et homod ei julge Eestis nö kapist välja tulla, kuna nad võivad kaotada seetõttu oma töö, öeldes, et tema pole sellist survet kuskil näinud. Reimo Mets aga leidis, et on olemuslikult juba vale, kui inimene peab deklareerima oma seksuaalsuse. "Markus Järvi ei ütle ju alustuseks, et ta on hetero," sõnas ta.

"Mis on üldse demokraatia," küsis Varro Vooglaid, öeldes, et vähemus peab leppima sellega, et enamus otsustab kuidas ühiskonnas elada. Tema sõnul pean vähemustel olema elementaarne kaitse, kuid kindlasti mitte nad ei tohi deklareerida enamusele, kuidas elada.

Varro Vooglaid võttis saate kokku sellega, et saate formaat on ebaõnnestunud, kuna ta pole suuteline selle käigus mitmeid valeväiteid kummutada. Peeter Rebane nentis aga, et järjekordselt jõudis ta ära oodata, kui teda nimetakse teda väärastunud inimeseks.

Hea lugeja, anna teada, kuidas sina selle saatega rahule jäid!