Ludmila PutinaFoto: Reuters / Scanpix
Maailm
26. jaanuar 2016, 13:16

Vene väljaanne: endine esileedi Ljudmila Putina on taas abiellunud (39)

Vene ajakiri Sobesednik väidab, et Venemaa presidendi Vladimir Putini eksabikaasa Ljudmila Putina on abiellunud ja perekonnanime vahetanud. Presidendi pressisekretär Dmitri Peskov keeldus täna kuuldust kommenteerimast.

"Te teate, et Vladimir Vladimirovitš ja Ljudmila Aleksandrovna on lahutatud. Järelikult ei ole mul antud juhtumil volitust midagi rääkida ei Ljudmila Aleksandrovnast ega tema isiklikust elust," sõnas Peskov pressikonverentsil, vahendas Interfax.

Peskov jäi endiselt kidakeelseks ka Vene presidendi enda eraelu küsimustes. "Ma ei kavatse traditsiooni rikkuda ega presidendi eraelust kõnelda. Me pole seda teinud ega tee seda ka edaspidi," vastas pressisekretär ajakirjanike küsimusele, kas president kavatseb ka oma isiklikku elu korraldada.

Vene ajakiri Sobesednik aga väitis pärast taustauuringuid, et Vladimir Putini eksabikaasa Ljudmila Putina (58) on abiellunud Inimsuhete arengu keskuse juhi Artur Otšeretnõiga (38).

Meenutuseks: Putinid teatasid oma lahutusest 2013. aasta 6. juunil. "See oli tõesti meie ühine otsus," ütles tollal Ljudmila Aleksandrovna.

Sobesednik kirjutab, et Ljudmila Putina ei elanud pärast lahutust üksnes pensionist, millest annab tunnistust pärlikee, mida ta kandis viimati avalikkuse ees esinedes, vahendas Vecherka. Ajakirja väitel kandis Ljudmila Aleksandrovna perekonnanime Škrebneva, uurides välja, et Otšeretnõi asutatud Inimsuhete arengu keskusel on tütarettevõte Interjerservis, mille ainuasutajaks on Ljudmila Škrebneva. Kinnitust sellele väitele Sobesednikul saada ei õnnestunud.

Putini endise naise taasabiellumise mõtteni viis meediaväljaande aga Putinite kinnisvaratehingute uurimine. 1995. aasta jaanuaris omandasid Putinid 139ruutmeetrise korteri Vassili saarel. Kolm aastat hiljem sai korteri valdajaks presidendi ämm Jekaterina Škrebneva. 2015. aasta juulis läks korter pärandamise käigus (tõenäoliselt Jekaterina Škrebneva surma järel) Ljudmila Putina õele Olga Tsomajevale. Seejärel toimus aga järgmine ostu-müügi tehing, kus teiseks pooleks oli Ljudmila Aleksandrovna Otšeretnaja.

Sobesednik kirjutab, et Ljudmila Aleksandrovna Putina ja Otšeretnaja sünnikuupäevad on ühesugused. Lisaks on uurimisel selgunud, et uus pass Otšeretnaja-nimelisele naisterahvale on välja antud eelmise aasta 2. veebruaril.

Kummutamaks spekulatsioone küsis Sobesednik, kas Otšeretnõid ennast või kedagi tema pereliikmetest seovad Venemaa endise esileediga isiklikud sidemed. Artur Otšeretnõi neile küsimustele mingil põhjusel ei vastanud.