Foto: Sven Tupits
Tele
25. jaanuar 2016, 22:30

FOTOD SAATEST | "Eesti tippmodell": modell, keda pimestas enda peegelpilt (18)

Seitsmendas osas ootab modelle kõigepealt peapesu Mari-Liisilt, kellele ei meeldi sugugi, et peaaegu kõik modellimaja elanikud suitsetavad. Erilise tähelepanu alla satuvad suitsetavad naisterahvad Anastassia ja Alice. Kui Anastassia tunnistab ausalt, et suitsetab tõepoolest palju, kuna maandab sellega stressi, siis Alice üritab enda pahet maha salata. Paraku jääb ta oma valega haledalt vahele, sest Mari-Liisil on talle ette näidata salajane salvestus, kuidas Alice hoovis suitsu pahvib.

Mari-Liisi sõnul on müüt, et kõik tippmodellid suitsetavad. Tänapäeval püüdvat kõik agentuurid oma hoolealustesse tervislikkust süstida, sest modellitöö on füüsiliselt kurnav ning oma keha tuleb hoida. Ka Alice'i näonahk on kahjuks juba kannatada saanud, Mari-Liisi sõnul on neiu palgetele tekkinud vistrikud ebatervislike eluviiside tagajärg.

Selle nädala esimene ülesanne on osaleda Viimsis uue kaubanduskeskuse avamisel ning esitleda seal äsja avatud ilusalongi Make Your ID juuksurite kätetööd - sügis -talviseid soengutrende. Modellid on suure ürituse eel tekkinud kergest segadusest moeshow korralduses nii heitunud, et mõni kaotab sootuks närvid. Anastassia on vapustatud, et tal kästi endale ise kingad valida ning Alice solvub, et peab kandma kleiti, mis on kergelt määrdunud.

Moeshow liikumine on Raidi jaoks liiga keeruline – noormees ajab sammud sassi ja satub segadusse. Antonio seevastu tunneb end nagu kala vees. Sama enesekindlalt tunneb end Kristjan, kellel enda arvates läks ülihästi.

Üllatuslikult satub avamispeole ka modellisaate esimese hooaja kohtunik, moelooja Arne Niit, kes annab modellidele kiire eksperthinnagu, mis paljud osalejad keeletuks võtab – talle omase riukliku armutusega kuulutab Arne, kelle nina on liiga kõver, näoovaal ebatäiuslik ning kes on modellitööks lihtlabaselt liiga lühike.

Mari-Liis valib enda lemmikkõndijateks Helena, Kätlini ja Germani, teistega ei ole ta rahul.

Seekordne fotosessioon viib modellid imekaunisse Kõue mõisa, mis sobib suurepäraselt vapustavalt efektseks ajastupeoks – kõigil tuleb kehastuda 1920ndate Ameerika peokaunitarideks ja džentelmenideks, stiil on inspireeritud hitt-teosest „Suur Gatsby". Fotosessiooni klient on Expressions, kelle ehted tulebki peomelus seigeldes ilmekalt välja kanda.

Stilist Liisa-Grishlin Salehi käe all toimub muinasjutuline metamorfoos – modellid saavad ajastutruud soengud, meigi ja rõivad. Sealjuures kannavad neiud täiesti autentseid selle ajastu kleite, mis on väärt tuhandeid eurosid. Noormehed riietatakse ikoonilisse rõivabrändi Brooks Brothers, millel on spetsiaalne „Great Gatsby" kollektsioon.

Anastassia on lava taga taas rahulolematu – talle ei meeldi tema kleit, mis olevat liiga raske ega sobivat talle. Neiu meelest kiusavad saate stilistid teda meelega, sest pidevalt sattuvat just temale soeng või stilistika, mis tema enda meelest üldse ei sobi. Samuti leiab Anastassia mahti õelutseda Evelina kallal, kelle pirtsutamist peab ta silmakirjalikuks – Evelina lippavat modellimajas poolpaljalt ringi, hoolimata noormeeste pilkudest, siin aga korraga pirtsutab, kui kaamera ees tuleb olla rinnahoidja väel.

Kuigi modellid on elevil ja põnevil, sest tegemist on paljude lemmikteose ning -ajastuga, osutub pildistamine äärmiselt raskeks. Fotograaf Sven Tupits pildistab modelle tantsult – elav orkester mängib džässimõjutustega muusikat ning katkestab perioodiliselt mängu, muusika vaikides tuleb modellidel aga momentaalselt poseerida. Sellega ei tule paljud kuigi hästi toime.

Eriti kehvasti läheb pildistamisel Alice'il, Helenal ja Raidil, kes oma koostööd sugugi toimima ei saa. Nimelt ei saa Helena ja Alice omavahel läbi ja seda on poseerimisel tunda.

Väljahääletusel selgub aga, et kõige nõrgemaks peavad kohtunikud enesekindla Kristjani sooritust. Noormehele tehakse valus märkus, et too ei suuda kuidagi kriitikat salvestada, vaid jätab kohtunike tagasisidest meelde ainult positiivse. See aga ei vii edasi. Kristjanil tulebki minna kohvreid pakkima.