Inimesed

Kellest võiks saada president? (160)

LISA KOMMENTAAR

jk1. veebruar 2016, 14:19
marta sandra oleks hea homoriigi president.
VEB jt hiigelkuriteod 75 a riigisaladuseks25. jaanuar 2016, 00:50
Ainult kaks nõuet:
1) ei tohi olla kõige vähemalgi seotud VEB-Kallase ega tema taskuparteidega;
2) peavad olema ette näidata suured riiklikud teened, s.t mitte järjekordne mugavus- ehk projektpresident (kuningas Kallase suuvooder).
Siinne kommenteerija presidendiks!24. jaanuar 2016, 13:56
President valida siinsete madalalaubaliste kommenteerijate seast - nad peavad ennast targemaks presidendist, peaministrist, ministritest, valitsusest, enamusest eestlastest..... Kuidas küll nii TARGAD inimesed ei ole senini meie riiki juhtinud...? Miks keegi pole neid tähele pannud, peale joodikute viinapoe juures (nemad sõimavad ka kõiki ja on ise kõige targemad!)....? Saaksime kohe Eesti riigi õitsema, pudrumäed ja piimajõed, igalühel raha kartulikottide kaupa.....jne.
Juku23. jaanuar 2016, 16:45
Valige mind,tean juba palju kaks korda kuus on ja lollus kuubis on tarkus.Kui Kiir sai lõpuks peaaegu mõisavalitsejaks ja meie sportlased,lauljad,näitlejad,naljamehed,muidumehed akadeemikute asemel eestlasi riigikokku esindama oma olematu haridusega,miks mitte ka mina!Eesti riigis ju kõik võimalik,,võtad poest tühja kõhuga vaikselt põue saiapätsi ja platele,virutad vaikselt riigi tagant miljoneid ja ikka puhas poiss!No nagu Toome seltsimees vanasti ,papp vaikselt põue ja kommentaariks,et teeme nagu ärimehed !Nüüd ikka veel suur härra edasi,või rellu,sai mingi noomituse vist kohtus,aga varad kõik alles ja Põltsamaa linna aukodanik edasi,kuigi mingit sidet linnaga rohkem pole kui tolleaegse linnapea heina soosing!OÄÜÄK!
Valija23. jaanuar 2016, 13:37
Nagu kommentaaridest näha, on sobivate presidentide skaala väga lai - alates sitaviskajast kuni Barak Obamani.... Olenevalt vaimsest tasemest, on arusaamine õigest presidendist ka erinev... Sitaviskajad soovivad presidendiks sitaviskajat, sõimajad soovivad sõimajat, joodikud soovivad joodikut, lambad soovivad lammast, hullud soovivad hullu......jne. Kui massihüsteeriaga üles ässitada vaimselt alaarenenud inimesed, siis nad valiksidki selle, kes neile ette söödetakse - olgu see sitavares või hullumaja patsient.... Õnneks lambakari ei saa valida!
mees24. jaanuar 2016, 18:04
sina tarkpea , varsti nikuvad teid moslemid
Merkl23. jaanuar 2016, 11:40
Presidendi mõte meie riigis puudub, Kui juba vaja, siis ainult Helmed sobivad sinna, Refformid hakkavadad kohe vargile. Siis tehakse autotrolla 2 ja kõik jälle JOKK, Raha leitakse pagulastele miljoneid aga oma inimestele ei leita paarkümmend eurot, Keskajal oleks sellised reeturid ja vargad võlla tõmmatud.
für Estland...23. jaanuar 2016, 11:36
Arvan , et ka see Mariina pole teab mis hea presidendi kandidaat ,ütleks liiga palju soovitud välisministeeriumi tavaametniku jaoks (venelaste ,kelleks on ka Mariina ,vanasõna ütleb "Iz Knjazi V Grjazi !") on sedaq siiski palju tahetud.isegi reformikommunistide ponnistustel.
Praegu on tõesti olukord,kus polegi eriti kandidaate (väärikaid ja et rahvas omaks võtaks) ,kõik on nagu juba ära olmud, Meri oli haritlane (ja läbi isa imeliku KGB taustaga) ,kuid tüüpiline Kuku-Muku kliendist naise peksja olme joodik rännumees-asjaarmastajast filmija . Omal ajal oli tal roll ,mille välja kandis.
Arnold Fjodorovitsh (suur naislüpsajate ja üksikemadest kraanajuhtide lemmik) oli aga nüüd tagantjärele lugedes suur kompartei seestpoolt õõnestaja ja sisemuses peaaegu ,et metsavend-kuid seda jah peaaegu...! Veeti ära ühe presidentuuri ajaga.
Nätsu näriv Tomas Hendrik oli aga hästi algava välispoliitilise karjääri ning presidentuuri lõpuosa rahva jaoks "ärapööramisega" ikka täielik fopaa. See Kilimanjaro Narrifestival ,mis toimus ta kaasadega (ühel allergiline jalgevahe sügelus) ,teisega mingi "eesti rahvale näkku sülitamine"- kas kõik see "kirbutsirkus poleks õige " alles peale presidentuuri lõppu esitkleda.
Ja milleks nüüd mingi kiirustatud "halli peaga käheda haukumisega vana kaukaasia lambakoera meenutavat kandidaati eestlastele peale suruda"???
Ennem juba siois tõesti reformikad võiksid läbi suruda "meile tuttavat vahva rätsepat" ja osavalt raha "ära kaotavat" mnemoturtniiri tarkka ja ENSV Ametiühingu esimeest,kes vaatamata punasele minevikule meenutab Adolf Hitlerit. Ikkagi oleks tark juut, esinduslik nomenlatuuri onu ja osalt rahva stabiilsuse ja rahulolu garant.
Kui aga räöäkida seoses presidentuuri "tähtsusest ja olemasolust" eesti poliitilises maastikus ,siis võiks ju tõüesti "vastava kandidaadi puudumisel" tekitada "vaheaastad",miks mitte üheks presidentuuri ajaks pakkuda see "lavastuslik esinduslik amet" mingile haritlasele , kunstiinimesele või intelligentsi esindajale??? Ütlete ,et nad on eluvõõrad ,oskamatud inimesed tavaelus ,võibolla ,kuid neil omn ju meeskond (presidendi nõunikud ja kantselei jms. töötajad) ning kui juba valida ja pakkuda selline AMET sellisele (maailmas) tuntud inimesele ,siis miks mitte ARVO PÄRDILE ???
Head suhted (eriti Saksamaaga) , venemaa haritlased usuringkonnad ja ka ülejäänu maailm aksepteeriks sellist "multikulturaalset haritlast -muusikalist elava klassikuna suurkuju" ?!
KIndlasti oleks see parem mingi "parem enne väsind koera Paukat meenutavaid nomenklatuurpoliitikuid ,keda ei tea ülejäänu maailma ei poliitiline establishment ega üleilmne äri ja intelligentide koorekiht" - Arvo Pärti teab juba isegi Brasiilia getode ja Palestiina põgenike laagri elanikkondki , miks siis meilk õi võiks olla selline kosmopoliitiline üleilmne "suurkuju humanist" presidendiks , olid ju Nehru, Gandhi, ema Tereza , Nelson Mandela ja isegi Vacllav Havel ?
TEHKE ÄRA , eesti rahvas arvan pole vastu!
Caligula valge hobune23. jaanuar 2016, 11:57
Tänapäeva eesti poliitikutel ja erakondadel on vaja seda kohta vaid "oma partei seda kohta vääriva isiku-poliitiku" poliitiliselt maastikult kõrvaldamiseks või siis selleks ,et selle presidendiga "omade seast" saaks tulevikus oma partei kasuks manipuleerida.
Sander23. jaanuar 2016, 10:32
Kas meie tibatillukesel riigil ongi mingit presidenti vaja? Samas, riigi suurus vast polegi primaarne, kuid mõeldes neile kolmele, annab päris presidendi mõõdu välja vaid Rüütel. Meri oli küll haritlane, kuid suht ülbevõitu, no viimase puhul-NO KOMMENT!!!
23. jaanuar 2016, 02:56
Ly Lipasaar(lily). Väga aus inimene.
Meil 22. jaanuar 2016, 20:51
Pole riiki ollagi,mis presidenti meile vaja on? Me oleme ju vaene ja inimests tühi RIIK.
to: Meil, 20:5122. jaanuar 2016, 21:56
Sulle, jobule, pole vist riiki ka vaja...? Joo oma odekolonn ära ja ole õnnelik!
to: Meil, 20:5123. jaanuar 2016, 05:52
sinusugusel d..ebiilil peaks olema neid mitu, kui üks ära tüütab......
to-le 13.0522. jaanuar 2016, 20:46
kommile,kas jämejalast lasid jalga,et mõhkugi ei taipa.Loo oma jututuba ja mulise mis kole aga kommidest hoia eemale-pidalitõbine
20.4622. jaanuar 2016, 21:23
Marutaudis oravate koht ei ole ka tervete seas,need peaks Stenboci kedris jääkambris karantiinis olema.Kobi minema katku levitaja.
20.46jämejalale22. jaanuar 2016, 21:32
Ei sealt neid hulle välja lasta, istub peldikus , situb ja trükib, kaks ühes korraga.
23. jaanuar 2016, 02:08
Kas sina ka, Tiit? Klähvi ja trüki edasi.
Parim22. jaanuar 2016, 20:41
valik oleks see institutsioon üldse ära kaotada. Kui nii resoluutset otsust ei toetata, siis peaks presidendiks saama inimene, kes pole olnud seotud ühegi pätistunud erakonna juhatusega , olema haritud ja mitte seotud suure rahaga. Suurepäraseks kandidaadikas oleks Mart Raukas.
22. jaanuar 2016, 20:10
Käputäis rahvast siin riigis ja kogu aeg jääb vähemaks- pole siia vaja presidenti ja riigikogu 51 liiget oleks paras.
22. jaanuar 2016, 20:34
to: 20:1022. jaanuar 2016, 20:43
Sina, konn, näed oma mätta otsast ainult mõne meetri kaugusele.... Jää OMA liistude juurde - see küsimus ei ole SINU mõistuse jaoks...! Äkki pole sinusugust ka meile vaja....?
pärnakale / 18:3822. jaanuar 2016, 19:58
Eestis ei ole presidendi otsevalimisi, sellepärast on siinsed jahumised kaunis mõttetud. President valitakse ju tunduvalt kitsamas ringis kui rahvas ja parteide kokkuleppel, ja selline, kes sobib kõigile. See võib olla kaunis, kuid võib olla ka kole, sest ei pruugi olla avalikkuses vaieldamatu ja riigile kõige kasulikum. Noh ja see Jõerüüt. Sinu jutu järgi olevast ta "oma arvamusega julge, sõnaosav ja asjalik inimene, kes ei käituks kunagi kellegi suuvoodrina. Arvatavasti ei häbeneks ta ka eestimaalasi." Võtame rahulikult. Asi pole Jõerüüdis, vaid kui palju asja tunneme. Kes viitsib lähemalt vaadata, kes mitte. Kas sa tema kirjutisI oled lugenud? Seal on kavaldamine teiste seisukohtadega, mitte oma arvamus. Sõnaosav? Tihtipeale on tegemist just sellega, et keerutamise peale ei selgugi, mis on mis. Ei käituks suuvoodrina? Ta on olnud partorgina tollase võimu suuvooder, kes aitas kirjanikke kiusata, käis isegi kaebamas (on lugeda raamatuis, artiklites), edasi on kordunud sama. Ei häbene eestimaalasi? Kas eestlasi või eestimaalasi, st eestivenelasi? Jõerüüdiga seostuvad tema välismaal töötamise ajast halvustavad arvamused eestlaste kohta, alles nüüd, kui algas kampaania, on ilmunud arvamus, et eestlased on nii sõbralikud, kui teised ei olegi... Kuidas võtta seda, et seisukohti vahetatakse (partorgist katoliiklaseks)? Kuidas võtta seda, et kui kimpu jäädakse, siis lastakse kiiresti jalga (parteist ära, ministrikohalt ära jne). Või kuidas seda, et ta lahkumiste seletused on keerutavad, tegelikke asjaolusid varjavad? Tüüpiline karjerist.Tundub, et Eestis on samamoodi kui USA-s, et kes rohkem meedias vilgub ja sobivalt välja näeb, see sobibki. Või kes mingis seltskonnas rohkem liigub. Siiski peaks asi olema teisiti. Vaja oleks ausaid, mitttepahatahtlikke ja põhjalikke analüüse, mitte varrukast jänese tõmbamist. Lõpuks on küsimus ju selles, kas tahetakse firmamärgiga siledat ülikonda või presidenti.
pärnakas22. jaanuar 2016, 18:38
Mõne aja eest pakkus keegi Jaak Jõerüüt´i ja nõustun tema valikuga, kuna J.Jõerüüt on oma arvamusega julge, sõnaosav ja asjalik inimene, kes ei käituks kunagi kellegi suuvoodrina. Arvatavasti ei häbeneks ta ka eestimaalasi.
Abc22. jaanuar 2016, 18:03
Ainuke tõeline Eesti Vabariigi patrioot on Helme ja ei keegi teine. Si....tt keeb nendest tibla meelsetest ja Brüsseli si..ta õgiatest kes hetkel valitsuse juures uuda kombel meie Väikest Eestit parseldavad ja solgivad.
to: Abc, 18:0322. jaanuar 2016, 20:47
Sinul, ekrelasel, juba oma kommentaar ääreni sitta täis. Kühveldage koos oma Helmega karjalaudas sitta nii palju kui soovite ja jääge oma LIISTUDE juurde!
20.47 delfidebiilik22. jaanuar 2016, 21:30
Karju,karju kõvemini, seda rohkem EKRE-t valitakse .Käsi,poo ja lase omasuguseid kärnas rotte,omal sitt silmini.
to: 21:3022. jaanuar 2016, 22:20
Ekrelasi valivad ainult vaimselt haiged inimesed....
to:22.2023. jaanuar 2016, 11:44
Reformi, IRLi ja sotse valivad ainult vaimselt haiged inimesed. Ka haridust ei ole neil reeglina üle 6 klassi. Seda näen igapäev. Väga paljud tuttavad, kes on kõrharidusega (arstid, politoloog) on nõus, et EKRE on hetkel parim valik. Reffid hävitavad eeesti, sest nemad hoolivad vaid endast,
22.2023. jaanuar 2016, 16:32
Endast räägid jälle,pole sul aju ega vaimu,füüsis karjub millegijärele, ütle mis see olema peaks??? Ega ometi need "pikad vändad " Kölnist.Piirid on ju lahti,tõmba sinna piider.
ILMUB välja TULNUKAS!22. jaanuar 2016, 18:01
Mang ennustas, et tuleb välja keegi TUNDMATU presidendi kandidaat. Seega pole välistatud, et tuleb mingi TULNUKAS oma ukhe lendava taldrikuga..... Eesti saaks maailma KÕIGE VÕIMSAMAKS riigiks nii sõjalises kui majanduslikus mõttes ja EDESTAKS teisi riike oma arengus MITME TUHANDE aasta võrra.....
23. jaanuar 2016, 02:11
nii22. jaanuar 2016, 17:56
Mart Helme! Ainuke kandidaat kes Eestist ja eestlastest tõeliselt hoolib!
to: nii, 17:5622. jaanuar 2016, 18:13
Lollakas ekrelane! Unustasid TABLETID võtmata...?
to: nii, 17:5622. jaanuar 2016, 20:55
Kas Helme ISE topib siin kogu aeg ennast kandidaadiks...? Enne tasuks ennast ikka peeglist vaadata ja mõelda, mis teadmisi, oskusi, haridust, keeli, rahvusvahelist tuntust...jne presidendilt NÕUTAKSE ja kas need mingil jobul Helmel olemas on....?
Ega presidendi amet ei ole laudas sitaviskajate BRIGADIRI valik....!
22. jaanuar 2016, 21:36
ELAGU HELME,TUHATKORDA ELAGU! loll orav kardab sind nagu tuld.Annagi närakatele tuld.
to: 21:3622. jaanuar 2016, 22:57
Kas sul ka roheline HULLU lint rinnas....? EKRE on ju KE kuulekas kutsikas...
23. jaanuar 2016, 02:14
Toomas oskab sitta vsata.
22.5723. jaanuar 2016, 16:42
Rotiräbalad piiksuvad veel viimseid päevi siin,pannakse rauad üles, siis on katkul lõpp peal.Kanna tööpunalipu ordenit ja mine poe Taavile tagumikku ilma seebita.Alles sina kandsid kollast pasakat Simmi auks.
iff22. jaanuar 2016, 17:41
Oleks mitu head kandidaati. Kuid Savisaare presidendiks saamine oleks riigile hukatuslik, sest see tundub olevat samasugune iseseisvuse mahamängija nagu Ukrainas Janukovõts.
leo22. jaanuar 2016, 16:57
Umbes kaks tuhat aastat tagasi tegi Rooma keiser Caligula oma järeltulijaks keisritroonil ahvi. Seda küll lühikeseks ajaks ja eesmärgiga lömitava Senati üle irvitada. Ahv aga ei kõlvanud,sest ta ei soovinud kedagi maha lüüa ja peatselt kadus ta kuhugile ära. Muide, varsti löödi maha ka Caligula
muuuuuuuuu22. jaanuar 2016, 16:39
suvaline lehm laudast sobib küll seisab mälub heina kedagi ei kuule kedagi ei nää
marks22. jaanuar 2016, 16:23
Mida siin targutada, ükski kodanik vüljaspoolt riigikogu ei saa valida. Mida aga pimedas nurgas kokku lepitakse , teab valitud seltskond. Mõtetu arutelu.
Taibud22. jaanuar 2016, 16:22
Mina soovitaks Ruufuse valida see hetkel kõige parem kanditaat.
Taibud22. jaanuar 2016, 16:19
Mina soovitaksin Ruufuse valida hetkel kõige parem valik.
to: Taibud, 16:1922. jaanuar 2016, 17:39
Kas Ruufus on see viinapoe juures joodik, kes kogu aeg sõimab nagu ekrelane....?
kärnas orava kisa17.3922. jaanuar 2016, 21:44
Siis oled ju sina see viinapoetagune, teised ei sõima siin keegi peale sinu.Marutaud hakkab ajudele küll enne surma, see paneb lõugama ja tatistama,kuidas veel.Kas lõpp on väga lähedal juba??
eestlanna22. jaanuar 2016, 16:10
Marina Kaljurand sobib suurepäraselt. Presidendi kohale tuleb valia inimene, keda maailm juba tunneb ja teab, kellel on sidemed poliitikavallas. Mees metsast, temal ei ole seda. Kes on liiga kaua poliitikas end leotanud mugaval äraolekul ei kõlba üldse ja see inimene peab olema väga tark. Haritud, oskama mitmeid võõrkeeli. Siin on palju mõelda, üks andidaat, kellel väljapeetus ja intelligentsus ning kogemsued on Hannes Hanso, kõrgharitud, ilusa hääletämbriga, mõjus, soliidne ja paljusid võõrkeeli oskav mees.
22. jaanuar 2016, 15:34
Pole vaja presidenti, ega maksumaksja rahal parasiteerivat üle 50-liikmelist kantseleid.
Mitte Keegi22. jaanuar 2016, 15:30
VANAEMA MAALT22. jaanuar 2016, 14:53
Meie paneme jee kedagi kuhugi,nemad panevad ikka vanakuradi vanaema paika. Kui ei oska röövlipandestki lahti saada,,ei saa kedagi valida ka.
to: VANAEMA..., 14:5322. jaanuar 2016, 17:52
Sina valiksid samasuguse lolli vanainimese nagu oled ISE.... Mida selline "presidendina" tegema hakkaks...? Kas ka maal kooserdama ja laudas sõnnikut rookima...? Jää ikka oma "liistude" juurde ja ära lõugu lõksuta....!
17.5222. jaanuar 2016, 21:51
Mida sa piider kräunud nagu siga aiavahel.Sinu liist on kahepooluse vahe, sinna jäägi.Ära oma pruuni nägu siin ilmuta kunagi.
coll22. jaanuar 2016, 14:52
Evelin Ilves võiks olla president. Minuarvates oleks mõistlik valik.
Jenojeeva23. jaanuar 2016, 02:19
Ikka Jeva, mõtlesid?
Tublisid ja asjalikke mehi Eestis jätkub,peaasi,22. jaanuar 2016, 14:49
et ei oleks ei KOLLABORANT ega RAHAORI.
igatahes22. jaanuar 2016, 14:33
kaljuranna ja nestori taolised tuulelipud ei sobi teps mitte.
olgem täpsed22. jaanuar 2016, 14:53
mitte vaid lihtsad tuulelipud, vaid oma riigi mahamüüjad, sisuliselt riigireeturid
miks te valite22. jaanuar 2016, 14:22
Meie järgmine president on ju USA president - meid valitseb USA, milleks siis valida veel mingi topelt narr, kes justkui mängiks "presidendi rolli". Malja teete või ... sama on Riigikoguga ... Nemad ei otsusta midagi ... USA-s pannakse jutud paika ja siin tehakse vaid ettekanne-näitemäng.
22. jaanuar 2016, 14:13
Milleks riigile rahapõletamismasinat vaja on??Kas me tõestiei suuda ilma sõrmevibutuse ja sõimuta elada?Ei vaja kloune ega haaremit liignaistega siia väikesesse riiki,keda surmani ülalpidada.
Juhulugeja22. jaanuar 2016, 13:55
Pole ammu siia sattunud, nüüd juhtusin vaatama. Issand Jumal, kui vähe huumorimeelt kommentaaridest vastu vaatab! Aga kommenteeritav lugu ise on päris vaimukas, üle ootuste.
Miki-Hiir22. jaanuar 2016, 13:55
Eestile ei olegi vaja sellist institutsiooni nagu president! Niikuinii on see auaste ära lörtsitud!
Neee22. jaanuar 2016, 13:52
23. jaanuar 2016, 02:25
Nestori vaimuüllitis on 1999.a-ne pensioniseadus.
Neee22. jaanuar 2016, 13:51
Ainult Barak OBAMA!22. jaanuar 2016, 13:41
MÕJUVÕIMSA Eesti presidendiks peab olema ainult Barak Obama! Ta saab USA-s varsti presidendi ametist vabaks ja sobiks väga hästi Eesti presidendiks!
Minu kass22. jaanuar 2016, 13:35
sobiks ka, ainult toiduga pirtsutab ja kaua ei ela, seega pole pärast vaja üleval pidada.
Loodan 22. jaanuar 2016, 13:33
et Putin siis saaks lollidest õhu puhtaks
pandagu presid. ennustaja edgar,22. jaanuar 2016, 13:30
see näeb 100 aastat ette ära meie tuleviku ja oskab vastavalt tegutseda, naispresid. kõlbaks pauksoni mutt või nastja.
KES IGANES22. jaanuar 2016, 13:20
A PEAASI ET MITTE REFORMIERAKONDLANE VÖI NENDE PRSELAKKUJA
to: 13:2022. jaanuar 2016, 13:42
AINULT REFORMIERAKONDLANE SOBIBKI!
KES IGANES22. jaanuar 2016, 13:20
A PEAASI ET MITTE REFORMIERAKONDLANE VÖI NENDE PRSELAKKUJA
presidendiks22. jaanuar 2016, 13:05
oma riigist hoolivat inimest,kes ei lase ennast mõjutada ja oskaks ka peaministri riigi heaks tööle panna-
to: 13:0522. jaanuar 2016, 17:41
Ta peab panema ka SINU korralikult tööle!
to-le22. jaanuar 2016, 20:38
ja õpetaks sindki tööd tegema kätega mitte pudrumulguga-idikas
Otsusekindlat eesti meest vaja22. jaanuar 2016, 12:54
Jätkem literaadid ja literaatorid jms kultuuritegelased küll kõrvale. Neid on eri aegadel olnud, ja kogemused on ju valulised, sest tumedad taustad on mõjutanud, kui kokku võtta. Ei maksa neist kedagi idealiseerida. Aeg on karm. Otsusekindat meest vaja, kes ei keeruta, vaid tunneb asja ja on kindel.
euru22. jaanuar 2016, 12:34
Ülo Vooglaid oleks väga hea valik!!!
viljandlane22. jaanuar 2016, 12:31
Ma ei tea,kes saab,kuid tean,kes kindlasti ei saa ja selleks on Savisaar!
REHVIROTT AMMUGI MITTE22. jaanuar 2016, 13:21
Hääl Kremlist22. jaanuar 2016, 12:22
Meie toetame Edgarit, nii rahaliselt kui vaimselt
presidendiks Anne Erm22. jaanuar 2016, 12:14
Ka presidendi abikaasa Vormsi Enn oleks okei
Kaja22. jaanuar 2016, 12:13
Meil ei ole vaja presidenti, aitaks targast ja rahvast hoolivast peaministrist. Riik vaene ja president on üleiigne kuluartkkel valitsemisajal ja pärast ametiaega.
T.Mets22. jaanuar 2016, 12:13
Siin on kommijad hädas tulevaste presidentidega, keda võtta või keda jätta. Sama palavlikuliselt on sobiva mehe valimisega ametis Kentmanni tänava tegelased, nende valik on juba tehtud. Seega alandlik palve uue presidendi otsijatele, ei maksa olematu probleemi pärst pead v aevata
24. jaanuar 2016, 18:44
See on küll õige, et kogu see presidendivalimiste asi võib tavalisele kodanikule paista küüniline, sest riigikogus (valijakogus) valitakse pragmaatiliste kriteeriumide järgi, ei lähtu erakonnad ega nende selja taga seisvad jõud aadetest, vaid vajadustest. On kuratlik olukord, kui kõigele muule (rahvuslike huvide konflikt riigi sees ja vastavad erinevad arusaamad, Euroopa Liidu taust, Põhjamaad taust jm) lisaks on kaks suurriiki huvitatud oma mõjusfääri säilitamisest me riigis. Või lepivad jälle kokku nagu ükskord varem? Siis oleks umbes nii, et peab sobima mõlemale poolele. Ja täitma kõigi erakondade käske? Aga rahvas küll ilmselt ei taha katoliiklaseks hakanud ja endale varasemale vastandliku tausta loonud endist partorgi (vastandliku variandi kirjeldamine, ehkki selline variant oleks ka võimalik, läheks keeruliseks) vms varianti.
kes-kes22. jaanuar 2016, 12:12
v.k/ 12:55 sama sullegi22. jaanuar 2016, 14:20
Reformi virtsapütt 12.55, temal on isegi trellidetaha ja ahjuajamine selge.Kuidagi peab sellest Eesti rahvast ju lahti saama.
lilli22. jaanuar 2016, 11:54
meile ainus sobiv presid. oleks a n s i p.
to: lilli, 11:5422. jaanuar 2016, 12:56
Siim Kallas või Andrus Ansip.
SÖÖ SI--A22. jaanuar 2016, 13:22
to: 13:2222. jaanuar 2016, 18:05
Seda sööd ainult SINA koos teiste kesikute ja ekrelastega.... HEAD ISU!
Teadja22. jaanuar 2016, 11:34
Vaatasin õuntelt - Savisaar saab - loodusseaduste vastu ei saa
Kas Venemaa22. jaanuar 2016, 13:30
presidendiks või, Eesti õigussüsteemist sidus ta ju ennast lahti ja soovitas Venemaale läheneda.
Korner22. jaanuar 2016, 11:34
Kas jutt on jalgpalliliidust, tundavad kõik hästi sobivat.
o,o22. jaanuar 2016, 11:27
mingit ila pole vaja ajada,,,sest eestlastel ei lasta otse presidenti valida,,,järelikult eestlastel ei olegi presidenti,,,on vaid refmafia president.
järgmine erakonna president võib olla kes iganes, aga mitte eesti rahva president.
lisaks22. jaanuar 2016, 11:40
Jah, enne kui rahvas ei saa ise valida, pole mõtet ka rahvale igasugu kandidaate serveerida. See on kui näljase mõnitamine toiduga, et istuge lauda ja vaadake, mis road meil siin kõik on, aga süüa te neid muidugi ei saa.
kandidaatidest sildam on muidugi eriline "ahvatlus" -- tasu praeguselt ja et kantseleis toimuv ikka veel pikaks ajaks salastatuks jääks.
Aga kui rahvas saaks valida, siis Marika Valk meeldiks paljudele.
Mehmet Muna22. jaanuar 2016, 11:24
Maritta22. jaanuar 2016, 11:20
Imelik, et Aivar Pohlak siia ritta on sattunud, lugege ikka internetist kaa tema tegude kohta.
HUUMORIKOOL22. jaanuar 2016, 11:07
Kehaosad , kes valisid endale pealikku (soome huumor)
https://youtube.com/watch?v=T0vM4TfVn2M
Silmad soovisid saada pealikuks, sest nad nägid ja hoiatasid inimest.
Pea soovis pealikuks, kuna ta mõtles mõtteid.
Jalad soovisid saada pealikuks, sest nad viisid edasi inimest sinna kuhu tahtis.
Ka teised kehaosad soovisid saada pealikuks.
Lõpuks soovis pealikus saada perse.
Kõik teised kehaosad naersid selle peale.
Perse aga solvus ja lõpetas funktsioneerimise.
Kõigil hakkas halb ja lõpuks läbi häda otsustati,
et las siis pealegi perse hakkab pealikuks.
Perse hakkaski pealikuks ja tootis oma paska edasi.
Mida me sellest jutlusest õpime meie?
Et sa ei pea olema tark geenius, et hakata teiste juhiks ja pealikuks.
On vaja ka kedagi mitte kõige targemat, kes paska toodaks.
coroner22. jaanuar 2016, 11:05
Metsa! Anu Saagim presidentiks!
to: coroner, 11:0522. jaanuar 2016, 22:27
Kui lambakari, RAHVAS, valiks presidenti, siis saakski presidendiks mõni Saagimi taoline inimene või sitaloopija.... Aga MIDA ta presidendina tegema hakkaks...? Ja kogu maailm ka naeraks.....
to: coroner, 11:0522. jaanuar 2016, 22:27
Kui lambakari, RAHVAS, valiks presidenti, siis saakski presidendiks mõni Saagimi taoline inimene või sitaloopija.... Aga MIDA ta presidendina tegema hakkaks...? Ja kogu maailm ka naeraks.....
vot nii22. jaanuar 2016, 10:46
Piisaks peaministrist.
Praegune president on näidanud selle ameti mõttetust ja äärmist kulukust!!!
ESTbanaania22. jaanuar 2016, 10:45
Kellest võiks saada president? Vastus : absoluutselt igaühest. Küsimus on ainult selles kas EV vajab üldse sellist parasiiti. Kui seda parasiiti on EV hädasti vaja siis peaks olema ka aus valik—üldrahvalik loterii ja peavõiduks soe koht.
Heh22. jaanuar 2016, 10:44
Kui ühtegi normaalset tüüpi ei leita, ma võin hakata. Pole mingit Ärma talu ega midagi vaja üleval ka pidada, mul on ainult 3-toaline korter. Ma võin isegi naise enne maha jätta, ongi näägutama hakanud liiga palju, siis pole esileedi jaoks ka pappi vaja raisata. Ja seda ma võin lubada, et valitsus saab igas kõnes mu käest vastu päid ja jalgu, kui normaalselt käituma ei hakka. Hullemal juhul ma võin ka otseselt mõnele suuremale sigatsejale seal vastu hambaid anda. Sellist presidenti kui mina ei ole enne olnud ja ei tule ka hiljem, selles võite kindlad olla. :D
22. jaanuar 2016, 10:44
Ei ole vaja presidenti piisab peaministrist!
Eelmine president on näidanud selle ameti mõttetust ja äärmist kulukust!!!!
Urmas22. jaanuar 2016, 10:42
Edgar Savisaar - number 1 !!!
22. jaanuar 2016, 10:41
nu ivan orav võiks saada,muidugi aunstele võiks ka pakkuda,nu kindlasti kommu sildamile ,nu tuleb seda arutada
pontius 22. jaanuar 2016, 10:40
harri tiido, jüri luik, jõks, aga mitte iialgi juudi vargad !
?????????22. jaanuar 2016, 11:10
Jüri Luik on 100% juut.
23. jaanuar 2016, 02:41
tiido istus vähemalt 10 aastat baarides(tema vend mujal), ehk on temast tõesti abi.
Jaan22. jaanuar 2016, 10:40
Sõõrumaal juhtimine käpas - päris asjalik oleks vist.
Filles d'Europe22. jaanuar 2016, 10:32
Minu jaoks on ainumõeldav näha presidendina Einar Laignat. Einar Laigna on juht, mida väike, arglik ja pugejalik Eesti praegu vajab. Väikesel rahval on vaja erakordselt võimekat ja tarka presidenti ning seda näen mina ainult temas. Aga kardan, et me pole rahvana nii targaks juhiks veel valmis.
aga22. jaanuar 2016, 10:27
Siin viskavad nalja, kui aga tõsiselt võtta sobiks Allar Levandi. Temal pole kapis luukeresid ja üdini aus ja soliidne perekond.
appi, appi22. jaanuar 2016, 13:15
tema edev proua paneb siis küll viimase riigis tuksi, sellist eputrilladest perekonda annab ikka otsida
10.2722. jaanuar 2016, 14:27
Ja autod põlesid ka eile ära, hakkakas kohe uute soetamisega pihta.Edevale prouale kuldkalakeselt igapäev ise soovid, tule taevas appi.
aga,22. jaanuar 2016, 21:18
...rahakotte oli autos palju
Savisaar olla lubanud ka22. jaanuar 2016, 10:26
kandideerida. Mina omalt poolt toetan !
no22. jaanuar 2016, 10:12
mina pakun Reikopi, mõnusa terava ütlemisega
Presidendiks saab22. jaanuar 2016, 11:48
Sportlane või diktor,
igatahes!
23. jaanuar 2016, 02:51
Mina pakun presidendiks härra Hulot, kuna härra Hulot oskab puhata.
ainukene tõsiselt 22. jaanuar 2016, 10:05
võetav kandidaat on Hannes Võrno.
Eesti vajab inimest, kes tunneb eestlast. Meil on vaja ühiselt need rasked ajad üle elada.
Jah!23. jaanuar 2016, 02:49
Siis saab nalja ka huumorivaesele eesti rahvale.
Maskott22. jaanuar 2016, 09:53
Pakun, et kõiki rahuldaks Lote.
Talle ei oleks ka vaja 60 päist palgalist õukonda, nagu praegu.
https://www.kadriorg.ee/kantselei-est/koosseis.html
hm22. jaanuar 2016, 16:29
Sildamil keskharidus............
fänn22. jaanuar 2016, 09:51
No mis kandidaadid need nüüd on?? Pohlak peaks oma välimust kardinaalselt muutma,metslase välimusega Brüsselisse küll ei lasta,ehmatab teised ära!! Kui vaadata TV uudiseid, siis tõesti pole näha pisutki Pohlaku välimusega poliitikuid,ikka normaalse välimusega MEHED!!
Hurraa !22. jaanuar 2016, 09:48
Anu Saagim presidendiks.....kuulge nüüd , miks ka mitte !
Jaan22. jaanuar 2016, 10:36
Maire Aurastet ei taha või?
10.3622. jaanuar 2016, 14:32
Jaa, hurraaa, Kaunaste presidendiks, tal raha ja mõistust na vähevõitu, las möllab.
teate22. jaanuar 2016, 09:46
soovitan oma naabrimeest,mis seal salata,terve elu joonud ja laaberdanud ,elu ilus,hea südamega...
URMAS VAINO presidendiks22. jaanuar 2016, 09:39
ta on kuulus ja tark, sest igas võimalikus kohas ta esineb söögi alla ja söögi peale. Pole erilist reklaamikampaaniat enam maksumaksja traha eest teha.
( ERR säästupoliitika tulemus ) .
Tõnu Mandel22. jaanuar 2016, 09:36
Peavoolumeedia propageerib Multikultinovat!
Tõnu Mandel22. jaanuar 2016, 09:32
Peavoolumeedia üritab pähe määrida Multikultinovat!
Loomulikult22. jaanuar 2016, 09:28
KGB agent Kristjan ehk teise nimega Toomas Sildam. USA agent lõpetab, Venemaa oma tuleb asemele.
paluks seekord korralikku inimest22. jaanuar 2016, 09:22
Kindel EI läheb liiderilikele naistevahetajatele ja karistamatutele riigi raha varastajatele !
paluks seekord korralikku inimest22. jaanuar 2016, 09:22
Kindel EI läheb liiderilikele naistevahetajatele ja karistamatutele riigi raha varastajatele !
jälle mingi mittemidagitegemise töö... noo varstada vassida ja kantida vist saab22. jaanuar 2016, 09:20
jummala ees, ei kallas ega ojuland,, jubedad kullaotsijad ja aususest ei tea nad midagi.. aga veel hullem on Pohlak.. Minugi pärast Võrno.
Andrus ([email protected])22. jaanuar 2016, 09:17
Kuna EV presidendi amet on nagunii stagnatsiionerakonna ning ärma toomase poolt p... keeratud siis pakuks presidendiks arnold oksmaad või stripar markot.
Muigega22. jaanuar 2016, 09:16
Midagi ei juhtu kui presidendiks oleks ka tädi Maali Kapakohilast. Läheb majandus allamäge? Vevalt, see elab oma elu.
heinz22. jaanuar 2016, 09:01
pakun et Evelyn Kerro , oskab asju "selgelt" ette näha
vanaema22. jaanuar 2016, 10:07
Kirjuta siis vähemalt õigesti ta nimi: Marilyn Kerro.
Tuleks odavam22. jaanuar 2016, 08:49
Eestile oleks vaja kuningat, siis oleks ainult üks perekond üleval pidada.
on jah22. jaanuar 2016, 08:48
Ei pea ülal pidama ei Ärmat ega vanu presidendi naisi!
ÕHINAPÕHINE22. jaanuar 2016, 08:43
AINULT ARTUR TALVIK VÕI HANNES VÕRNO-need on ausad mehed ! Pole vaja selliseid sõnaseadjaid: sildam jt. Eesti ükski naine ei vea selle ametiga välja. Unustage oviirid ja kallased.
to: 08:4322. jaanuar 2016, 13:44
Talvik EI SOBI! Tal on hirmus suur OBESE pea õlgade vahel.
13.4422. jaanuar 2016, 14:41
Kas mahutab liiga palju vajalikku infot oravate kohta, pähkliajud sobiks sulle paremini,omasugune rotipea irvhammastega? Aitab nendest juba,riigil pole kuhugi kukkuda enam.
to: 14:4122. jaanuar 2016, 18:09
KOLE on vaadata nii suurt pead inimesel! Selline on ainult hobusel! Ilmselt on ka hobuse aru nende suurte luude vahel.....
to: 14:4122. jaanuar 2016, 18:09
KOLE on vaadata nii suurt pead inimesel! Selline on ainult hobusel! Ilmselt on ka hobuse aru nende suurte luude vahel.....
18.09 totu23. jaanuar 2016, 16:57
OO, siis on ju väga targa isendiga tegu,hobune elupõline inimese abiline ja haigele oravale pealeastudes vigiseb kes??Sul vaesel pole pead ega luid kumbagi,oled üks essu hunnik kraavipervel.
pakun herman simmi22. jaanuar 2016, 08:27
tiit22. jaanuar 2016, 08:18
arnold oksmaa või viinahauaperemees.
tahaks22. jaanuar 2016, 08:11
ka natukest aega president olla
Mõttetuim president eestile on olnud22. jaanuar 2016, 08:02
Ilvesest tuleb kiita ja ainult kiita.22. jaanuar 2016, 10:25
Ükski partei ei suuda nimetada talle vähegi väärilist kandidaati... Meie rahva ja riigi vaenlased nutavad üksnes tema nime kuuldes..
ants22. jaanuar 2016, 15:25
pigem on küsimuse püstitus täiesti vale-milleks üldse paarile estile presidenti....trashi sellised ilaajajad
to: ants, 15:2522. jaanuar 2016, 17:45
Miks sinusugust jobu üldse Eestile vaja...?
Jumala eest22. jaanuar 2016, 08:01
gfgf22. jaanuar 2016, 07:55
mättetu riigiraha raiskav amet
on jah.22. jaanuar 2016, 08:44
peame ju ärmat terve elu ülal pidama ja vanu presidentide naisi...
to: 08:4422. jaanuar 2016, 17:43
Jah, SIND paneme neid üleval pidama!