Endine turvatöötaja Kaimo postitas Facebooki lehele fotod oma n.-ö. töövõitudest.Foto: Pealtnägija / Facebook
Tele
21. jaanuar 2016, 11:32

Lisatud turvafirma G4S kommentaar!

Turvamees poseeris abitus olekus klientidega ja uhkeldas fotodega Facebookis (55)

Selle nädala alguses juhiti ETV "Pealtnägija" toimetuse tähelepanu turvamees Kaimo (perenimi toimetusele teada – toim) sotsiaalmeedia seinale, kus rippus rida jahmatavaid pilte, millel konto omanik poseerib firma G4S turvatöötajana ilmselgelt abitus seisus "klientidega", kirjutas "Pealtnägija" oma Facebooki lehel.
 

Turvamees tegi abitus seisus inimestega trofeepilte ja nimetab neid „meenutusteks positiivselt lahendatud töö...

Posted by ETV Pealtnägija on 21. jaanuar 2016. a.

"G4S-i pressiesindaja Reimo Raja näeb neid pilte enda sõnul esimest korda. Tema sõnul ei tööta Kaimo juba poolteist aastat G4S-is ning vallandataks sarnase pildigalerii ja suhtumise eest päeva pealt. Raja rõhutab, et sellised fotod ei kajasta professionaalset turvatööd ega lähe kuidagi kokku firma põhimõtetega, kirjutas "Pealtnägija" Facebookis.

"Kaimo, kellel on kokku 20 aastat turvamehe staaži, selgitab Pealtnägijale, et paljusid ärritanud pildid olid meenutused "positiivselt lahendatud töösituatsioonidest". Näiteks pilt, millel on suures plaanis maoli ja palja tagumikuga magav asotsiaalse ilmega mees, sündis tema sõnul sellest, et ta pidi tänaval magava mehe linnapildist mujale suunama. Politseid oodates tekkis hetk, mil pilt teha. "Inimene ise oli sellises palja tagumiku olukorras, kui ta tänaval lebas," ei leia Kaimo, et oleks midagi valesti teinud. „Need pildid kujutasid lihtsalt ajahetki, mis võivad tekkida tööajal. Sellega ei ole seotud mitte midagi enamat, kui reaalne elu," selgitas ta, kuid eemaldas siiski kohe pildid internetist. "Selgus, et need riivasid üldsuse moraalitunnet. Võtsin pildid maha, kuna pole neid kellegi solvamise eesmärgil üles pannud," kirjutas ta Pealtnägijale."

Turvafirmast G4S kinnitati Õhtulehele, et sellisel inimesel nagu Kaimo turvaettevõttes kohta ei ole. "Kaimo käitumine on ääretult rumal ja inetu. Kurb on see, et oma teoga kahjustab ka nende turvatöötajate mainet, kes täna teevad oma tööd suure missioonitundega ja muudavad Eestit turvalisemaks. Kaimo käitumine ei sobi mitte kuidagi kokku professionaalse turvatööga ja sellisel inimesel ei ole turvaettevõttes kohta," edastas G4S pressiesindaja Reimo Raja turvafirma seisukoha.

"G4S hea tava näeb ette, et turvatöötaja järgib kõiki turvatöö reegleid, suhtleb viisakalt ja peab lugu nii klientidest kui ka kolleegidest. Kõigile G4Si uutele töötajatele tehakse enne tööle asumist koolitus ning selgitatakse, milline on hea klienditeenindus ja kuidas erinevaid olukordi lahendada. Turvatöötajad omandavad ka seadusega nõutud turvatöötaja kvalifikatsiooni."