Foto: Aivo Kallas
Tele
18. jaanuar 2016, 22:30

FOTOD SAATEST | "Eesti tippmodell": modell, kes on liiga blond (14)

Täna jõuab kätte modellisaate iga hooaja oodatuim ja kardetuim päev – modellihakatised viiakse juuksurisalongi, kus käärid ja värvituubid juba ootamas. Nagu iga kord, algab paanika veel enne, kui juuksur on esimese salgu pihku haaranud, aga seekord on selleks ka eriti suur põhjus – muutumine toimub kaetud peeglite ees! Mitte ükski modell ei näe end uuesti enne, kui soeng on juba valmis.

Ärevus kerkib lakke naiste hulgas, näiteks tundub Nastjale, et tema juuksed lõigatakse liiga lühikeseks. Lõpuks näeb ta aga enda kergenduseks, et temaga on kõik korras, aga see-eest vihavaenlane Evelina nägevat nüüd välja, nagu oleks talle potitäis borši pähe valatud.

Aga kõige haledam hala ei vallandugi seekord neiu huulilt – hoopis Rait on see, kes on oma soengumuutuse pärast äärmiselt rahulolematu ja vajab neidude lohutust (oma uuelt silmarõõmult Helenalt ta seda ka saab). Raidile ei meeldi, et tema juuksed senisest palju heledamaks blondeeriti ning edaspidi tõmbab ta modellimajast väljudes kapuutsi silmini, seda vaatamata palavale suveilmale... Konkurentide meelest pingutab Rait oma reaktsiooniga kõvasti üle ja muutus polevat üldse sellist draamat väärt.

Kuigi uute soengutega kohanemine võtab alati aega, ootab järgmisel hommikul juba uus šokk. Modellid viiakse Amservi autosalongi, kuhu on saabunud välismaine režissöör, et teha üks autoreklaam. Režissöör asubki hoogsalt seletama, mida ta modellidelt ootab ning jutt kujuneb ehmatavalt lühikeseks – ilmselt on osa infost "tõlkes kaduma läinud", sest miks muidu eeldab välismaa mees, et saates osalejad on juba kogenud modellid?

Kui esimeste harjutuste käigus selgub, et tegemist on roheliste algajatega, läheb režissöör endast välja. Modellid on šokeeritud, sest külaline käib midagi kurjalt seletamas saate taustatiimile. Seejärel tormab režissöör müügisaalist välja, saatetiimi liikmed talle närviliselt järele jooksmas. Modellid jälgivad toimuvat kahvatute nägudega, sest aimavad, et on midagi valesti teinud.

Lõpuks tuleb Mari-Liis ja ütleb väriseva häälega, et väliskülaline lahkus äsja – modellide võhiklikkus olnud talle liiga suureks šokiks. Kuid siis, oh üllatust, selgub, et hirmutav vaatepilt oli tegelikult peenelt lavastatud spektaakel – järsku on Mari-Liisi nägu laia naeru täis. Ta selgitab, et jõhkardist "režissöör" ei olnud keegi muu kui näitleja Steve Vanoni. Järele mõeldes meenub ka mõnele modellile, et on erilise välimuse ja häälega Steve'i varem telereklaamides näinud. Mari-Liisi sõnul oli kogetu modellidele heaks õppetunniks ja ka väljakutseks, sest moemaailmas tuleb ette koostööd vägagi temperamentsete tüüpidega ning modell peab suutma igas olukorrras professionaalselt käituda.

Tõeline töö on aga Toyota tellitud fotosessioon Amservi kalendri jaoks, mille viib läbi Aivo Kallas. Modelle pildistatakse Toyota mudelitega, millel on igaühel oma iseloom.

Taas märkavad teised, et Alice on võistlusest väsinud – kui konkurendid tööks valmistudes harjutavad, kerib Alice end diivanil kerra ja laseb silma looja.

Pärast fotosessiooni selgub, et Raidi sünnipäeva puhul ei saada kohtunikud seekord kedagi koju. Kohtunikud manitsevad Raiti edaspidi enesekindlam olema ja annavad talle sünnipäevakingiks ka väikese avansi – lõpuks ometi pääseb Rait aardekambrisse ja saab endale valida käekella, mida on juba ammu ihaldanud.