Hannah ja Ander IldFoto: Arno Saar
Saund
17. jaanuar 2016, 14:47

Hannah Ild abikaasa raskest haigusest: "See on ikkagi ime, et ta uuesti mu kõrval on." (84)

2005. aastal Eestist Inglismaale lahkunud tuntud muusik ja suur loomasõber Hannah Ild on juba hulk aega taas kodumaal. Ta on teinud läbi suure elumuutuse – nüüd küpsetab ta leiba –, kuid ta kinnitas, et lauljana pole ta kuhugi kadunud. Naine tunnistas, et möödunud aasta oli tema jaoks abikaasa Ander Ildi haiguse tõttu väga raske: "See on ikkagi ime, et ta uuesti mu kõrval on."

"Tegelikult ei ole ma kuhugi kadunud, pigem on see, et vahepeal tuleb teha teisi asju ka. Ma ühel hetkel tundsin, et huvitav oleks proovida ühte koma teist. Ma ei ütleks, et see otsus oli, lihtsalt asjad läksid nii," rääkis ETV saates "Hommik Anuga" külaliseks olnud Hannah, kes kinnitas, et ka muusikavaldkonnas tegutseb ta edasi.

Hannah tunnistas, et Inglismaale minnes olid tal ambitsioonid suured. Tänu tema väikesele plaadifirmale saigi ta töötada ja kirjutada koos mitmete Briti produtsentidega nagu näiteks Steve Booker - tema kõige esimene produtsent, kellega koos kirjutas ta "Shadow on the Wall".

Miks Hannah'st ei saanud sellist tähte nagu Beyonce või Lady Gaga? "Kindlasti ambitsioonid olid teistsugused. Küsimus ongi selles, et mis on sulle elus oluline. Kindlasti on Beyonce ja Lady Gaga väga suuri ohvreid toonud, et nad on ajakirjade esikaantel. Ma ei ole kindel, kas ma oleksin tahtnud nii suuri ohvreid tuua," rääkis Hannah ja lisas: "Selleks tuleb olla ilmselt teatud isiksus ja ma arvan, et mina ilmselt selline ei ole."

Aga seda ei saa kindlasti öelda, nagu ta poleks läbi löönud, kinnitas muusik. Inglismaale võib ta iga hetk tagasi minna, sest nende korter on praegu välja renditud, selgitas ta.

Praegu tegeleb Hannah Ild leivaküpsetamisega. Tänaseks on tal väike pagarikoda, ta võib esitleda enda leivabrändi ning õpetab noori leiba küpsetama. Juba väiksena muusikaga tegelenud laulja selgitas elumuutust: "See on suhtumise küsimus. Kui sa teed midagi hingega, siis leiad sa ka selles leivateos midagi, mis su hingele annab ja on selline ilus asi, siis miks mitte."

Leib kannab Hannah ja tema abikaasa Ander Ildile kuuluva Neeruti mõisa kunagise omaniku Buxhövdeni nime. Mõisaga on neil aga Hannah sõnul eluaegsed plaanid.

Hannah rääkis ka, et eelmine aasta oli tema jaoks väga raske. "Minu abikaasa tervis vedas väga alt... et ta käis korraks ära, teiselpool," rääkis naine. "Tal oli infarkt, ja üsna raske. Kuid ta võitles ennast väga vapralt sealt välja. See on ikkagi ime, et ta uuesti mu kõrval on."