KALLIS MUUSIKA: ERRi helirežissöör Priit Kuulberg on tuliselt vinüülplaadiusku, nagu üha enam muusikagurmaane. Kuigi tõeliselt vägev audiotehnika võib maksta rohkem kui uus sõiduauto, saab tema sõnul korraliku tehnika vinüülide kuulamiseks ka 2000 euroga. Foto: Alar Truu
Saund
16. jaanuar 2016, 06:00

Priit Kuulberg: "MP3 on olematu helistandard. Inimesed, hoidke sellest eemale!" (63)

Helirežissöör ennustab vinüülplaadile pikka tulevikku.

Helirežissöör ennustab vinüülplaadile pikka tulevikku.

"Mina olen analoogajastul üles kasvanud ja kuulan võimaluse korral vinüülplaate," ütleb muusik ja helirežissöör Priit Kuulberg, kelle erksa kõrva jaoks on igasuguste krõbinate ja kahinateta digitaalne heli kõle ja tühi. "Nagu üks õige audiofiil, tahan ma kuulata muusikat ikka selliselt nagu see kõlas 40 aastat tagasi."

"Mul on kodus tuhatkond vinüülplaati, mis on suurepärases olekus, sest olen nende eest hästi hoolitsenud. Lisaks toodetakse täna väga häid vinüülplaadimängijaid. Vene aja vinüülimängijad olid selles mõttes laastulõikajad, et nende helipead ja nõelad olid hästi ebakvaliteetsed, nõel oli tehtud odavast korundist," seletab Priit Kuulberg, kes mänginud basskitarri ansamblites Ruja, Propeller, Kaseke ja Led R ning peab praegu ERRi helirežissööri-restauraatori ametit.

Edasi lugemiseks: