Foto: Herkki-Erich Merila
Inimesed
12. jaanuar 2016, 23:02

"RADARI" VIDEO | Ieva Ilvese sõbrad: on mõistetav, kui kaks pikaajalist sõpra vallalistena üksteist leiavad (194)

Siiani on Eesti uus esileedi Ieva Ilves jäänud avalikkuse ees salapäraseks. "Radar" otsis ülesse Ieva parimad sõbrad, et saada täpsemalt teada naise kohta, kes on juba 10 päeva olnud meie esileedi. Lisaks uuriti, mida arvavad sõbrad presidendipaari suhtest ja kui üllatunud oldi kihlumisuudistest. 

Ieva sõbrad toovad välja justkui ühest suust, et verivärske presidendiproua on väga hea suhtleja, rahulik, otsekohene ja elurõõmus naine. Sõpradel jagub naise kohta ainult kiidusõnu ja ülivõrdeid.

Selgub ka, et Ieva ja Toomas Hendrik Ilvese kihlus oli küll üllatav, ent siiski mitte eriti märkimisväärselt. Ieva sõbrad toovad välja, et paar klapib suurepäraselt ja nende vahel valitseb side ja üksmeelsus.

Sõprusringkonnas teatakse, et Ieva ja Toomas on ammused head tuttavad, kes jagasid samu väärtuseid nii töö- ja eraelus.  

"Jah, olin veidi üllatunud. Aga ma tean, et neist saab väga hea ja ühtehoidev paar. Neil jätkub alati arutlemiseks ja vestlemiseks teemasid. Olin veidi üllatunud aga mitte nii väga. Olen alati teadnud Tom Ilvest härrasmehe ja seltskonnalõvina. Ieva on alati hea suhtleja. Seega olin natukene üllatunud, ent mitte väga," sõnas Tšehhis poliitikamaastikul tuntud Alexandr Vondra, kes on lisaks Ievale hea sõber ka presidendihärraga isiklikult.

Ieva sõbra Elina Lange-Ionatamišvili sõnul ei tulnud talle paari otsus abielluda külma dušina. "Kui kaks inimest teineteist armastavad, siis on see õige," sõnas ta.

Ajakirjanik Gunta Sloga on Läti Televisiooni hankejuht ja Ieva Ilvese noorima lapse ristiema. Sloga rääkis "Radarile", et võib-olla tõesti tuli paari kihlus pisut ootamatult ja ehk ka ruttu, ent on mõistetav, kui kaks pikaajalist sõpra vallalistena üksteist leiavad.

Avalikkusele on spekulatsioone tekitanud tõsiasi, kes on siiski Ieva Ilvese noorima lapse isa. "Võtan teemat väga isiklikult Isabella ristiemana. Mõtlen, et hea küll, võib ju nuuskida Ieva minevikus, aga tuleks arvestada väikese kaheaastase lapsega, kellel pole mingit seost selle abieluga ega Eesti presidendiga. Tuleb austada tema isa, kes on surnud ja kes ei saa ennast kaitsta," sõnas ta rõhutades, et meedia seda teemat rohkem ei puudutaks.