Turkish Airlinesi lennuk Atatürki rahvusvahelisel lennuväljal 2015. aasta aprillis, mil see tegi hädamaandumise mootori põlengu tõttu.Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
12. jaanuar 2016, 12:00

Kaks venelannat tõsteti Türgi lennukilt maha halva käitumise pärast (13)

Istanbuli Atatürki rahvusvahelisel lennuväljal aeti Türgi lennufirma lennukist välja kaks venelannat väidetavalt halva käitumise pärast.

Türgi portaal hurriyetdailynews.com kirjutab riigi julgeolekujõududele viidates, et pühapäeva õhtul toimetati kaks vene naisreisijat  Bahraini lendama pidanud Turkish Airlinesi lennukilt minema nende käitumise pärast. 

Venelannade "halva käitumise" kohta kaebasid kaasreisijad ning venelannad ei olevat taltunud ka siis, kui meeskond neid hoiatas. Siis saabusid lennuki pardale politseinikud ja viisid naised minema.

Arvatavasti saadetakse venelannad peatselt tagasi Moskvasse, kinnitas politsei.  

Türgi väljaanne ei jäta selle juhtumi kirjeldamisel märkimata pingestunud suhteid Moskva ja Ankara vahel pärast 24. novembrit 2015, mil Türgi õhujõud Vene sõjalennuki alla tulistasid. Sellest ajast saati on Venemaa kehtestanud Türgile hulgaliselt sanktsioone ning 1. jaanuarist tühistanud ühepoolselt viisavabastuse Türgi kodanikele.