Brian EnoFoto: Vida Press
Saund
12. jaanuar 2016, 10:11

Brian Eno mõistis hea sõbra David Bowie viimase kirja sisu tegelikku tähendust alles eile

David Bowie jättis vahetult enne oma surma teadlikult hüvasti oma kauaaegse sõbra ja kolleegi Brian Enoga. Viimane mõistis sõnade tähendust alles eile.

"Davidi surm tuli täiesti ootamatult, nagu kõik muu, mis oli temaga seotud," sõnab Eno. "Tunnen suurt lõhet. Tundsime teineteist üle 40 aasta... Viimastel aastatel, kui tema elas New Yorgis, mina Londonis, suhtlesime meili teel. Kirju signeerisime väljamõeldud nimedega. Mõned tema omadest olid näiteks mr. Showbiz, Milton Keynes, Rhoda Borrocks ja Duke of Earl." 

"Sain temalt kirja seitse päeva tagasi. See oli lõbus nagu alati, samuti sürrealistlik, pikitud sõnamängude ning vihjetega - nii nagu meile ikka tavaks oli. 

See lõppes lausega: "Tänan sind heade aegade eest, Brian. Need ei rikne ealeski." See kiri oli signeeritud kui "Dawn" (koidik - toim.). Nüüd mõistan, et see oli hüvastijätt," tunnistas Brian Eno.

David Bowie suri pühapäeval pärast ligi pooleteise aasta pikkust võitlust vähiga. Bowie oli oma surmahaigust kiivalt varjanud. Mõningate vihjete kohaselt põdes laulja kopsuvähki