Foto: Sandra Palm
Tele
11. jaanuar 2016, 22:30

"Eesti tippmodell": modell, kes maandub sõnnikus (15)

Viiendas osas toibuvad võistlustulle alles jäänud modellihakatised eelmisel nädalal saadud hoobist - saatest lahkusid nii tervisemuredega maadelnud Liina kui ka pealtnäha tugeva potentsiaaliga Taavet. Kohtunike otsus tundub uskumatu ning paljudele jõuab alles nüüd kohale, et karm võistlus käib tõesti kogu aeg ning keegi ei saa end liiga kindlalt tunda.

Majas toimub siiski ka midagi positiivset – kui Helena oma senisest silmarõõmust Taavetist ilma jäi, suunas ta oma tähelepanu Raidile, kes paistab seda üksjagu nautivat.

Selle nädala ülesanded algavad aga Uuskasutuskeskuses, kus mõni osaleja on esimest korda elus. Rõivaste taaskasutusega on aga rohkelt kokkupuuteid tagasihoidlikes oludes sirgunud Evelinal. Mari-Liis annab hoolealustele ülesande: Uuskasutuskeskuse rõivastest tuleb endale kokku panna särtsakas ja originaalne hipistiilis komplekt, millega kõlbaks minna suvisele festivalile. Kuigi hipiajastu jääb noortest kaugele, ollakse üllatavalt leidlikud ja festivalile suundub tõeliselt kirev paraad.

Kui modellid ootasid, et neid viiakse glamuursele üritusele, sõidab buss hoopis Läänemaale mereäärsesse Ranna rantšosse, kus juba väravas ootavad hobused ja muud loomad – naljalt ei leia elukat, keda rantšos ei kasvatata. Talus kasvanud ja ehitustööl karastunud Joosep tunneb end maal nagu kala vees, aga linnapoisid Kristjan ja German kirtsutavad nina.

Festival aga siiski toimub – seekordne klient Crocs varustab modellid värvikirevate kummikutega, mis on muusikafestivalidel oluline moeaksessuaar. Modellide esimene ülesanne on teha Crocsile lühike reklaamvideo, kus peavad kummikud ideaalselt kaadrisse jääma. Konks on aga selles, et videot tehakse paarikaupa, kuid võitjaid saab olla ainult üks. Seega on vaja teha nii koostööd kui ka samal ajal partnerit üle trumbata.

Kui modellid näevad mudasele karjamaale püsti pandud "festivalilava", ärkab neis metsiku lääne vaim – nad tormavad hullunult mutta ja kukuvad üksteist poriga loopima. Merlyn Uusküla laulude saatel lustides ununeb kummikureklaam mõnelgi sootuks. Võitjaks kuulutab Mari-Liis Antonio. Kaks nõrgemat on Rait ja Joosep, kes ise ka tunnistavad, et lollitasid mudas niisama. Karistuseks kupatab Mari-Liis nad järgmiseks hommikuks taluperemehele appi sõnnikut rookima.

Ning veel üks üllatus – seltskonnaga liitub matkajuht Andres Karu, kes kuulutab, et modellid ööbivad telkides, mis tuleb neil endal püsti panna. Ning sooja duši alla minekust ei tasu unistada – muda tuleb endalt uhtuda aiavooliku all.

Et ühte telki satuvad parimad sõbrannad Nastja ja Alice ning nende verivaenlane Evelina, ei tasu idüllilist ööd loota. Tüli kistakse üles veel enne päikeseloojangut – kaaslased teevad Evelinale etteheiteid, et too on modellimajas liiga lärmakas ega lase teistel uinuda.

Hommikul magavad modellid nagu notid ega ärka kohe isegi Mari-Liisi vile peale – nad tuleb otseses mõttes telgist välja tirida. Ainult tund on aega, et end pesta ja midagi hamba alla saada, siis juba ootab fotosessioon.

Raidil ja Joosepil tuleb kõigepealt aga täita eelmisel õhtul saadud ülesanne. Kui Joosepile on sõnnikurookimine käkitegu, siis Rait võitleb okserefleksiga.

Nagu arvata võiski, on ka fotosessioon seekord inspireeritud loodusest ja loomadest – pildistamise teemaks on "Metsik lääs." Koostöös fotograaf Sandra Palmi ja stilist Johanna Eenmaga hakatakse tegema reklaami rõivabrändile Jack & Jones.

Loomadega pildistamine osutub üliraskeks katsumuseks, mida ei pehmenda kärsitu ja nõudliku profifotograafi suhtumine – Sandra eeldab, et modellisaatesse tulnud noortel on mingigi aim, milline üks moefoto välja peaks nägema. Paraku peab ta paljudes pettuma ega jäta oma arvamust enda teada.

Rait poseerib veisega, kes ei ole koostööaldis. Sandra peab talle rohkelt märkusi tegema. Hätta satub ka maamees Joosep, kellele hobune küll väga meeldib, aga loom mängib ta pildistamisel haledalt üle. Joosep tunnistab, et ei saanud aru, mida fotograaf temalt nõuab. Hobustega tuleb pildistada ka Kätlinil ja Germanil. Kätlini hobune ei püsi üldse paigal, hobuste karja kupatatud German aga tunneb lausa surmahirmu ja kardab, et jääb perutavate suksude kapjade all sandiks. Vigastada saab ka fotograafi jalg.

Ainsana suudab hobuse taltsutada Alice, kellele see ei saakski suur probleem olla – neiu on varem hobust omanud ja tunneb nende hingeelu.

Alice'it tabab häda aga hoopis ootamatust kohast – teda nõelab silma alla herilane ning ta satub sellest nii suurde paanikasse, et lahistab mitu tundi järjest nutta.

Evelinal ja Antoniol on kummalgi partneriks hani. Kui hani Evelina sääre täis laseb ja neiu sellele häälekalt kaaslaste tähelepanu juhib, vaadatakse teda taas viltu. German arvab, et Evelina loodab saate abil staariks saada ja pingutab seetõttu üle. Antonio on väga enesekindel, aga fotograaf temas nii suurt potentsiaali ei näe.

Anastassia ja Kristjan peavad rinda pistma suure musta pulliga. Evelina ja Helena meelest on Anastassia "seksikiisu", kes oskab teha ainult ühesuguseid meelaid poose. Ka Kristjan on konkurentidele silma jäänud kui modell, kes on ülemäära uhke oma lihastes keha üle. Mõlemad jäävad fotosessioonil ka tõsiselt hätta.

Päeva kokku võttes on Sandra ja Mari-Liis tõeliselt šokeeritud – modellid olid uskumatult viletsad ja tase ühtlaselt nõrk.

Väljahääletusel tõstavad kohtunikud Liisi ja Toomas siiski esile Kätlinit, kes halli massi hulgast eredalt silma paistis. Kiita saab ka Anastassia. Evelina suureks meelehärmiks nimetatakse ühe nõrgemana teda – neiu nimelt lootis, et kuna ta mitu nädalat järjest paremikku kuulus, andestatakse üksikud eksimused. Paraku tuleb tal kibedaid pisaraid valades end realistlikumalt hindama hakata. Ka Rait kutsutakse ette ning noormees teeb laia žesti, pakkudes oma kohta Evelinale. Ent kohtunikel on oma arvamus ja saatest lahkuma peab hoopis Joosep.