Video: Teet Malsroos
Film
9. jaanuar 2016, 09:22

ÕHTULEHE VIDEO | Siim Maaten koomas mehe rollist: raskeim oli see, et päevitada ei tohtinud! (3)

Näitleja Siim Maaten pistis uue mängufilmi "Ema" võtetel rinda väga omapärase ülesandega – kehastada koomasse sattunud perepoega, kelle eest ema (Tiina Mälberg) päevast päeva hoolitsema peab. Lõuapoolikud jõudsid ta neljapäevasel esilinastusõhtul Jõhvi kontserdimajas juba Eesti esimeseks koomanäitlejaks ristida.

"Füüsilise väljendusrikkuse poolest on ta väga teistsugune roll tõepoolest," möönab Siim, et väljendusvahendid olid tal piiratud. Tal tuli enamus ajast liikumatult voodis lamada, silmad lahti. Pilgutada võis ta neid harva. Näitleja meenutab, et kui silmad hakkasid kuivama ja tahtsid liiga sageli pilkuda, kasutas ta kindlat märguannet, mispeale tõttas talle päästvate silmatilkadega appi grimmikunstnik Maria Indermitte.

Toosama grimmikunstnik keelas Siimul aga ka päevitamise, sest terve suvi voodis lamanud mehe kehastamiseks oli kahvatu jume hädavajalik.

"Kõige keerulisem oli kõik see aeg päikese eest peidus olla, et täpselt selline välja näha. Terve see suvi pikad varrukad ja suur müts," ohkab vabakutseline näitleja ja lavastaja.

Kuidas ta koomas olija rolliks valmistus ning mida seda osa kehastades silmas pidas, saad teada videointervjuust.