Foto: Reuters / Scanpix
Tele
7. jaanuar 2016, 15:20

Starman: Netflix annab veel ühe lisapõhjuse teleri ees aega veeta (2)

Kui Netflix teatas, et laieneb uuest aastast ka Eestisse, ei näe Starman konkurendi turuletulemises midagi negatiivset.

"Me näeme Netflixis head täiendust, kuna see annab veel ühe lisapõhjuse teleri ees aega veeta. Nii Netflix kui ka meie enda Ajamasin TV Everywhere ja videolaenutus, täidavad kõik sama eesmärki – teha kvaliteetne meelelahutus paremini kättesaadavaks ja anda põhjust telerit vaadata, kuna inimesed ei sõltu enam telekavast, kellaaegadest ega asukohast," ütleb Starman Grupi äriarenduse direktor Toomas Tiivel.

Tiiveli sõnul on Eesti vaatajale endiselt olulised kodumaised telekanalid ja eestikeelne sisu, mistõttu ta ei usu, et Netflix paneb inimesi Starmani teenusest loobuma. "Isegi väga kõrge Netflixi kasutusega riikides, nagu USA ja Suurbritannia, ei ole traditsiooniline TV vaatamine seetõttu märgatavalt vähenenud."

Netflix on justkui Youtube (või Spotify), mis mõeldud eelkõige filmidele ja telesarjadele. Vaatamiseks tuleb endale luua konto, mis võtab vaid mõned minutid. Teenus on tasuline; Eestis on võimalik valida kolme paketi vahel.

Paljusid sarju ja filme, mida mujal maailmas Netflixist vaadata saab, ei ole aga koos teenusega Eestisse jõudnud. Enamasti tähendab tuntud filmide või sarjade puudumine eelkõige seda, et firma pole jõudnud kokkuleppele erinevate tootjatega. Aeg-ajalt lubavad kokkulepped filme või sarju levitada vaid ka osades riikides, mistõttu võivad need näiteks olla vaadatavad USAs aga mitte Eestis.