Edda PauksonFoto: Daisy Lappard
Mitmesugust
7. jaanuar 2016, 06:00

Edda Paukson: ma olin nii armunud, et see oli kohutav

"Järgmine aasta toob palju muutuste tuuli," lubab Eesti üks tuntumaid ja armastatumaid astrolooge Edda Paukson (66). Ta lubab, et vallaliste ellu tuleb armastus ja suhtes inimestel võivad pulmakellad kõliseda – eeskuju selleks andis juba meie president.

Edda on ka ise olnud mitmeid kordi pimestatult armunud ja teab, et see on fantastiline tunne. Naistele on astroloogil eraldi soovitus: muutke sel aastal oma imagot ja olge julged olenemata vanusest. "Tuleb julge olla ka armastuses. Nautige elu ja seda, mis teile on antud!"

Oma esimest armumist mäletab ta väga selgelt – see juhtus koolilõpureisil Karpaatides. "Ma olin nii armunud, et see oli kohutav! See oli tõsiselt suur armumine varvastest pealaeni," õhkab Edda ja tunnistab, et tema südame pani kiiremini põksuma ja põlved võttis nõrgaks üks mustlaspoiss.

Armuseiklust ei seganud ka tõik, et Eddal oli kodumaal oma poiss olemas – tema tulevane abikaasa. "Armumine esimesest silmapilgust. See on võimalik! See on saatus," kinnitab astroloog. "Kui ma hakkasin tagasi sõitma, nutsime mõlemad niimoodi, et terve klass ei suutnud lohutada. Pärast olime selle noormehega viis aastat kirjavahetuses."

Mustlaspoiss teadis, et Edda abiellus ja sai lapsed. Tema armastus aga ei vähenenud grammigi. Ta ootas ja lootis. Samuti teadis mustlaspoisist Edda abikaasa. Neil ei olnud saladusi ja abikaasa aktseptis tema platoonilist armusuhet.

Kogemata kombel said ka lapsed sellest kirjavahetusest teada. "Kõik kirjad on mul siiani alles. Ilus kirjavahetus oli.. Aastaid hiljem leidsid mu pojad need kirjad üles. Tulime mehega teatrist koju, poisid istusid ja lugesid. Poeg küsis äkki: "Ema, kas on võimalik, et nii ilus armastus on olemas?" See oli süütu ja isetu armastus. See oli tõesti väga ilus. See ei lähe iial meelest." Nüüd, kus sellest on aastaid möödas, on Edda hakanud mõtlema, kuidas tema elu esimesel armastusel on läinud. Kahjuks on jäljed kadunud.