USA merejalaväelane Joseph Scott Pemberton (pildil paremal) Olongapos 1. detsembril 2015. Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
6. jaanuar 2016, 17:26

Filipiinidel transseksuaali tapnud USA merejalaväelane taotleb kergemat karistust (13)

USA merejalaväelane, kes tappis julmalt ja metsikult sugu muutnud filipiinlase, palub Filipiinide kohtult 12aastase karistusaja lühendamist poole võrra.

Merejalaväelase Joseph Scott Pembertoni advokaat kinnitab, et tema kaitsealune ei tapnud 2014. aasta oktoobris motellitoas Jennifer Laudet, kellega ta oli tutvunud diskobaaris, vahendas dailystar.com.lb.

Pembertoni süüdistati algul 26aastase Jennifer Laude mõrvamises. Uurimismaterjalides on kirjas, et Pemberton peksis ja lämmatas teda ning surus ta pea tualetipotti. Naise laip leiti motellist, kus nad lühike aeg varem olid koos Pembertoniga end sisse registreerinud.
Üks USA sõjaväelane ütles, et Pemberton oli talle tunnistanud, et tappis Jennifer Laude, kui avastas lahtiriietumisel, et Laude oli transseksuaal.

21aastase Pembertoni advokaadi sõnul tuleb tema kaitsealuse karistust kergendada. Eelmise aasta detsembris mõistis kohus Pembertoni süüdi tapmises, mitte mõrvas, nagu prokurör nõudis.

Kohus hakkab Pembertoni taotlust kuulama neljapäeval. Tema advokaat ütles, et taotletakse õigeksmõistmist. "Ta kaitses end, kuna ta tundis end petetuna, aga ta ei tapnud Laudet," sõnas advokaat.

Pemberton oli üks tuhandest USA sõjaväelasest, kes osales 2014. aastal Filipiinidel ühistel sõjalistel harjutustel.

Pemberton kohtus Laude ja tema sõpradega Olongapo linnas, mis asub USA endise sõjaväebaasi lähedal ning on tuntud ööelu poolest. Mitmed tunnistajad rääkisid, et Laude oli seksitöötaja. Mehe vahistasid Manila sõjaväelaagris Filipiinide ja USA julgeolekutöötajad.

2005. aastal mõisteti Filipiinidel USA merejalaväelasele Daniel Smithile eluaegne vangistus filipiinlanna vägistamise eest. Mees oli Manilas USA saatkonnas, kuni Filipiinide apellatsioonikohus muutis 2009. aastal ta otsust lubades tal maalt lahkuda.

Võimalik, et Pembertonil nii hõlpsalt ei lähe.