Fotograaf: Toomas Volkmann. Stilistika: Liisi EesmaaFoto: Toomas Volkmann
Tele
4. jaanuar 2016, 22:31

FOTOD SAATEST | "Eesti tippmodell": modell, kes nägi peeglist tühjust (33)

Modellisaate neljandas osas püüavad modellikspürgijad ikka veel uue hooaja rajude uuendustega kohaneda. Pealekauba ajab modellimaja asukatel närvi mustaks Evelina, kes konkurentide arvates flirdib häbitult modellimaja uustulnuka Antonioga, kuigi neiul endal on kodus ootamas noormees.

Modellimajja saabub Mari-Liis Helvik koos Eesti staarblogijate Aljona Sokolovskaja ja Anna Osjavkina ehk Estoniannaga. Modellid teevad tutvust moemaailmas üha enam kanda kinnitava trendiga, kus blogijad on endale võtnud ajakirjaniku rolli. Mari-Liis saab enda üllatuseks teada, et kuigi moe- ja ilumaailmas on tuntumad blogijad vägagi mõjuvõimsad tegelased, on modellisaate kasvandike teadmised moeblogindusest täielik null.

Seda viga hakatakse kohe parandama, sest modellid saavad ülesandeks kehastuda ilubogijateks ning filmida kosmeetika ja parfüümide maaletooja Sirowa toodetest Youtube`i riputamiseks kõlbulikud videod. Modellisaate algajad “youtuberid” ajasid professionaalseid blogijaid laginal naerma ning kiita sai vaid mõni üksik. Taas sattusid paaristööd tegema vanad rivaalid Taavet ja Evelina, kellel on kaks halba kogemust ühistööst juba selja taga. Uus koostöö valmistas mõlemale järjekordse pettumuse. Evelina meelest on Taavet laisk ning Taavet peab Evelinat hoolimatuks. Ka ülesanne ebaõnnestub mõlemal.

Eriti suure tähepanu alla, ja seda paraku negatiivses võtmes, satub blogivideote tegemisel Rait, kes murdub närvipinge all ning kukub kliendi ja külaliste kuuldes ohjeldamatult ropendama.

Seekordses osas täitub iga modellihakatise suurim unistus – töötada koos kohtunike Liisi Eesmaa ja Toomas Volkmanniga nende korraldatud fotosessioonil. Pildistatakse Goldtime`i ehteid. Paraku pudeneb meepotti tõrvatilk – selgub, et Liisi stilistika on üpris paljastav. Nastja ja Alice ei ole Sagadi mõisa pesupildistamisel saadud vapustusest veel taastunud ja pirtsutamine vallandub uue hooga. See pahandab Liisit, kes neidudele selgeks teeb, et päris modellide jaoks on nende keha tööriist, mida ei saa häbeneda.

Poistest satub piinlikku olukorda macho-mehest musklimägi Kristjan, keda Liisi ehmatab pitsist bokseritega. Kristjan peab hõredat pesueset äärmiselt ebamehelikuks, aga võtab end siiski kokku.

Eelmises osas ootamatult allergiaga kimpu jäänud Liina kardab, et õudus kordub taas, sest kui eelmine kord olevat kuri reaktsioon vallandunud väsimusest ja stressist, on seekordsed võttepäevad veelgi pikemad.

Pärast pildistamist saadab Liisi oma kasvandikud nende esimestele go-see`dele tuntud Eesti disainerite Diana Arno, Karolin Kuusiku, Piret Pupparti ja Liina Steini juurde. Nagu tavaks, tuleb modellidel gruppidena mööda pealinna ekselda ja õigeid aadresse otsida. Nagu samuti tavaks, osutub see mujalt Eestist pärit võistlejatele keeruliseks katsumuseks.

Igast grupist valivad disainerid enda lemmiku, kelle auhinnaks on disaineri juhtnöörid Pakendikeskuse materjalidest pöörase kostüümi valmistamiseks, millega tuleb särada õhtusel moeshow`l Lasnamäe Centrumi ostuööl. Abi kulub ära, sest kostüüme valmistatakse kõikvõimalikest pakenditest. Kes disaineritele muljet avaldada ei suutnud, peavad kostüümi valmistama oma jõul – seda kõike rahvast tulvil ostukeskuse fuajees.

Jälle lööb lõkendama Evelina ja Nastja vaen – Evelina meelest saab Nastja Piret Puppartilt teenimatu võidu.

Uudishimulike ostlejate silme all tuleb omavalmistatud pööraseid rõivaid poodiumil esitleda. Vahevõistluse võitjaks kuulutatakse Helena. Napilt võidust ilma jäänud Evelina tunnetab jälle kaaslaste kadedust.

Väljahääletusel aimavad modellid halba, sest nädalad üha mööduvad, aga maja on ikka rahvast tuubil. Kohtunikud ei anna armu – lahkuda tuleb seekord kahel modellil (liiga kahvatuteks isiksusteks ja ebainspireerivateks koostööpartneriteks osutunud Taavetil ja Liinal).