Foto: PantherMedia / Scanpix
Müstika
4. jaanuar 2016, 12:57

KOLMEKS AASTAKS VANGI: Austria liiklusrikkuja trahvivõlg on ligi 64 000 eurot

Austrias pandi mees kolmeks aastaks vangi, sest ta oli 40 korda politseile juhiloata autojuhtimisega vahele jäänud ning jätnud ka trahvid maksmata. Trahvivõlg on üüratu - 63 868 eurot.

Tiroolis elav 33aastane mees mõisteti mullu novembris kolmeks aastaks vangi, kuid 42 päeva pärast lasti ta korra koju käima, kui tema advokaat Hermann Holzmann oli osavalt väitnud, et mees tuleks ikkagi jõuluks naise ja laste juurde lubada.

Holzmann rääkis, et juhiluba võeti tema kaitsealuselt ära Türgis, kus politsei tabas ta autot juhtimas alkoholijoobes, kirjutas The Local. Kuus kuud hiljem andis Türgi politsei juhiloa üle Austria Innsbrucki piirkonna võimudele. Advokaadi ütlust mööda aga luba tema kundeni ei jõudnud – võimud käskisid selle kättesaamiseks läbi teha uue sõidukoolituse ning psühholoogilise testi.

Kohalik politseiülem Herber Hauser selgitas, et mehele oli ikka ja jälle öeldud, et kuna ta oli rikkunud seadust, võib ta minna vangi, kuid too oli kangekaelselt keeldunud trahve maksmast. Pärast kuut kuud rootsi kardinate taga viibimist tohib tirooli mees taotleda karistusaja lühendamist.

Advokaat Holzmann on loonud oma kaitsealusele maksuplaani, loodetavasti saab riik trahvivõla mehelt kätte osade kaupa.