Foto: facebook.com/vilja.toomast
Eesti uudised
29. detsember 2015, 12:49

VILJA LOOBUS SAVISAARE NIMEST: arvan, et see on tore, et see nii on! (110)

Poliitik Vilja Savisaar-Toomast teatab Facebookis, et loobus oma endiselt abikaasalt Edgar Savisaarelt päritud perekonnanimest ning kannab nüüd nime Vilja Toomast.
 

Läks nii, et enne jõule müüdi läbi palju kiidetud ja mitmete poolt kirutud “MuuliPruuli" “Viljaraamatu” esimesed 6000...

Posted by Vilja Toomast on 29. detsember 2015. a.

"Läks nii, et enne jõule müüdi läbi palju kiidetud ja mitmete poolt kirutud "MuuliPruuli" "Viljaraamatu" esimesed 6000 eksemplari. Teatan pidulikult, et eile saabus müügile uus trükk (4000). Samas teatan, et nüüdsest on minu nimi Vilja Toomast. Ja arvan, et see on tore, et see nii on! Head vana aasta lõppu kõigile!" kuulutab Vilja Toomast Facebookis.

Edgar Savisaar ja Vilja Toomast lahutasid oma 1996. aastal sõlmitud abielu 2009. aastal. 2010. aasta suvel abiellus Vilja Taimo Toomastiga, säilitades siiani ka oma endise abikaasa nime.

Oktoobris 2013 ütles toonane Savisaar-Toomast usutluses TV3 "Seitsmestele uudistele", et pole loobunud Savisaare nimest puhtisiklikel põhjustel. Sama juttu ajas ta ka Õhtulehele antud intervjuus (loe SIIT). "Mis nimesse puutub – ma leidsin, et ma olen Savisaare nimega elanud 13 aastat ja sellega ennast poliitikas üles töötanud. Ka mu laps kannab seda nime. Kokkuvõttes otsustan ma ise, kas ja millal ma oma nime vahetan," põhjendas Vilja Õhtulehele. Ta viitas ka sellele, et nimi Savisaar võib aidata valimistel hääli koguda. "Kindlasti on inimesi, kellele ma olen ilma selle nimeta parem kandidaat."