Foto: Kuvatõmmis/ ERR
Eesti uudised
26. detsember 2015, 23:37

Vahur Kersna pani aastalõpuintervjuus Marina Kaljuranna kohmetuma (81)

Aastalõpusaates "Tuled akendes" pani Vahur Kersna välisminister Marina Kaljuranna kohmetusse olukorda, kiites naise isikuomadusi taevani ja lennutades terava kriitikanoole praeguse presidendi suunas.  

"Minu tõlgendus, mis võib olla mitte väga täpne, on see, et sa oled lihtsalt nii sümpaatne inimene. Sa oled tark inimene, sa oled selge silmavaatega, aus, arusaadav, väga selge ja arusaadava jutuga," alustas Kersna juttu seoses sellega, miks võiks Kaljurannast saada Eesti esimene naispresident.

"Ma kardan, et väga paljud on väsinud presidendist, kes on natuke arrogantne intellektuaal, kes närib nätsu, on pärit Ameerikast ja kelle pereelu on olnud kõike muud kui meile arusaadav või isegi aktsepteeritav," lausus Kersna praeguse presidendi kohta.

"Mul on väga raske seda kommenteerida, sest sa paned mu piinlikusse olukorda. Hästi piinlik on kuulata, kui keegi sind niimoodi kiidab," märkis Kaljurand. 

"Aga mis puudutab presidente, siis Eesti Vabariigil on väga vedanud kõigi presidentidega. Jah, igal meie presidendil on olnud oma roll mingisugusel ajaetapil. Kellel on olnud rohkem välispoliitilist kogemust, kellel on olnud suurem sisepoliitiline roll. Aga ma jään ikka selle juurde, et Eesti on olnud õnnelik," lisas ta.