Foto: erakogu
Inimesed
25. detsember 2015, 17:26

Kertu Jukkum: tegin tänavu jõuludel õelapsega lõket (10)

„Jõulud mööduvad pea alati vanematekodus Jõgevamaal. Seal, kus lumi lumisem ja taevas sinisem," räägib TV3 avalike suhete juht Kertu Jukkum, kus tema tavaliselt jõule tähistab. „Tõsi, sel aastal oli küll pori porisem ja muru rohelisem," muigab ta.

Tänavu tegi Kertu jõulude ajal õelapsega lausa lõket. „Justkui jaanipäev oleks." Vanemate juures on Kertu perel välja kujunenud omad jõulutraditsioonid. „24. hommikul toome ühiselt metsast kuuse, ehime pisematega, küpsetame piparkooke ja enne jõululauda istumist käime ikka surnuaialt ka läbi. Nii igal aastal." Tänavu otsustas Kertu hüljata traditsioonilised jõulutoidud ja pidas lihavabu jõule. „Ema poolt valmistatud verivorst ja sült olid ikka laual." Jõuluvana tõi Kertule kindad, klaaskausi ja kõiksugu kosmeetikatooteid. „Mulle meeldib kingitusi teha, kui tunnen inimest hästi ja tean, mis talle tegelikult meeldib. Armastan praktilisi kingitusi," ütleb ta. „See on endalegi naljakas, aga alati teen kingitused ka neljajalgsetele," räägib suur loomasõber Kertu.

Sõbrannadega Kertu tavaliselt jõule ei tähista, neile pühendab ta aastavahetuspidustused. „Pealegi on hetk enne jõulu mu hea sõbranna sünnipäev, kus sõpradega ühiselt kohtume." Aastavahetust peab Jukkum igal aastal isemoodi. „Küll on väikses ringis korteripidustusi, küll kostüümipidusid. Sel aastal usaldasin end sõprade ringi, kes suurema erapeo korraldavad. Väga palju infot pole, kuid lubasin kohal olla - saab üllatusterohke aastavahetus olema," ütleb naine, et aastavahetusplaan on tehtud, kuid milliseks see kujuneb, ta veel ei teagi.

Lõppev aasta oli Kertu jaoks igati edukas. „Usun, et iga uus on alati veel parem, kuid möödunusse mahtus tööalaselt uus lehekülg TV3 avalike suhete juhina. Vabatahtlikku tööd kroonis MTÜ Nurru Ometi loomine ja Kuusalu õuduste loomavabriku likvideerimine, mis ühtlasi on ELSi poolt nomineeritud aasta üheks loomasõbralikumaks teoks. Spordiaasta, mille jooksul sai läbi proovitud 12 spordiala, jääb samuti aastasse 2015. Vaevalt ma enam kunagi suusahüppeid harrastan, kuid 2015. aastat kindlasti see ala meenutama jääb." Just neid sündmusi peab Kertu ka oma aasta tähthetkedeks. Uusaastalubaduste kohta ütleb kaunis naine, et annab endale igal aastal ühe ja sama lubaduse. „Et ma püüan tarbida rohkem vett. See on tõsine probleem minu jaoks, sest kogu aeg ununeb. Vahelduva eduga täidan lubadust, aga siis jälle läheb meelest."