Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
22. detsember 2015, 09:49

Liikumispuudega inimeste ligipääs spordivõimalustele paraneb (1)

Eesti Paraolümpiakomitee aasta lõpetamisel sõlmiti Eesti Invaspordi liidu, Eesti Telekomi ja Tallinna Veega koostöölepingud, et parandada liikumispuudega inimeste ligipääsu spordivõimalustele.

Tänu toetusele saavad mitmed invasportlased osaleda järgmisel aastal ratastoolicurlingu ja kergejõustiku võistlustel ning ratastoolitennise turniiridel. Eesti Telekomi toetus tagab ratastoolis sportlastele parema ligipääsu ratastoolicurlinguga tegelemiseks. Tallinna Vesi pikendas koostöölepingut liikumispuudega inimeste treeningute ja võistlusspordi toetamiseks ka 2016. aastaks.

Eesti Invaspordi Liidu presidendi Rainer Vakra sõnul vajavad paljud invasportlased spordiga tegelemiseks tuge, ent väga oluline on ka tähelepanu ja julgustamine. „Tänu Tallinna Vee ja Eesti Telekomi toetusele saame ka järgmisel aastal pakkuda Eesti invasportlastele erinevaid võimalusi lemmikspordiala harrastamiseks ja võistlustel osalemiseks," sõnas Vakra.

Eesti Telekomi juhatuse esimehe Valdo Kalmi sõnul on ettevõte kohalikku sporti ja Eesti Olümpiakomiteed toetades alati silmas pidanud, et tuge saaks ka invasport. „Curling on üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid, mis kogub järjest rohkem populaarsust ka Eestis. Soovime, et ka liikumispuudega inimestel oleks parem ligipääs treeningutele ja usume, et ratastoolicurlingus on Eestil võimalik saavutada väga häid tulemusi ka rahvusvahelistel võistlustel," sõnas Kalm.

Tallinna Vee juhatuse esimehe Karl Heino Brookes´i sõnul avaldavad Eesti ratastoolisportlaste pühendumus ja sihikindlus sügavat muljet. „Soovime, et nii treeningud kui ka võistlustel osalemine oleks liikumispuudega inimeste jaoks kättesaadavam. Loodan, et meie panus aitab sportlastel kogeda võite ja edu, mille üle tunneksime kõik siirast rõõmu ja uhkust," sõnas Brookes.

Eesti Telekom on olnud invasportlaste pikaajaline toetaja, toetades läbi aastate nii kelguhokikoondist, invasõudmist kui ratastoolicurlingut. Eesti Invaspordiliidu ja Tallinna Vee koostöö sai alguse 2010. aastal eesmärgiga toetada liikumispuudega inimeste treeninguid ja osalemist võistlusspordis.