Foto: Viktor Koshkin
Tele
21. detsember 2015, 22:30

FOTOD SAATEST | "Eesti tippmodell": modell, kes mängib tervisega (44)

Saate teises osas sõidavad võistlejad imeilusasse Sagadi mõisa, kus neid ootab Eesti tuntuim aktifotograaf Viktor Koškin. Külaliseksperdina osaleb eelmise hooaja skandaalsemaid võistlejaid Gerili Narusing, kes on üks Viktori muusadest. Nagu sissejuhatus aimata laskis, on võistlejatel ees menufilmi "Viiskümmend halli varjundit" ainetel ning Tamara Tjutina käe all stiliseeritud vürtsikas fotosessioon Rosme ja Linette pesus.

Mari-Liis ja Gerili ei oska oodatagi, kui kuumaks võib fotosessioonil minna. Mõnegi paari julged poosid on nende jaoks liig ning nende näod tõmbuvad ehmatusest kaameks. Modelle omakorda heidutavad Viktor Koškini vali hääl ja ülikõrged nõudmised. Naisvõistlejad, kellel on abikaasad või elukaaslased, on paljastavate ja erootiliste pooside tõttu äärmiselt suures mures.

Kätlin julgeb fotograafi kontseptsiooni kahtluse alla seada ning Viktor ei jäta enda teada, mida ta sellisest käitumisest arvab.

Mari-Liis on aga mures Maria pärast, kellel käis eelmisel ööl modellimajas kiirabi. Selgub, et Maria õrn nahk ei talu kõiki meigitooteid, valede valikute korral tabab teda ränk allergiahoog. See tuleb Mari-Liisile üllatusena, ta ei olnud Maria terviseprobleemidest teadlik.

Pärast fotosessiooni leiab Viktor, et modellihakatistel on proffidega võrreldes veel ääretult palju õppida.

Peagi selgub, et erootikavarjundit kannab kogu seekordne episood ning valmistuda tuleb uueks julgustükiks. Modellimajja saabub teletäht ja raadiohääl Liina Randpere, et teha kiire koolitus. Ette tuleb valmistada videoreklaam firma Pasante kondoomidele. Et modellide näitlemisoskus tõsiselt proovile panna, annavad Liina ja Mari-Liis neile esialgu ülesandeks harjutada oma stseen läbi teadmatuses, mida täpsemalt reklaamima hakatakse. Seega arvavad modellid oma stseene improviseerides, et nad teevad reklaami süütule närimiskummile.

Alles reklaamklipi võtte käigus selgub, mis tootega on tegelikult tegu, aga mõnedki paarid üllatavad Liinat oma kiire reageerimisvõimega. Ent on ka neid, kes takerduvad ja kohmetuvad. Evelina on taas paaris Taavetiga ega ole noormehega üldse rahul – Taavet on tema meelest lohakas ja saamatu.

Parimaks näitlejaks osutub Evelina, kes võidab pääsu aardekambrisse ning saab võimaluse endale sületäis kalleid kinke valida.

Seegi kord ei anta viletsamatele armu – nõrgimad võistlejad Joosep ja Nastja ning Alice ja Taavet peavad minema tänavale, et Kondoomipood.ee veebikaupluse jaoks statistikat teha. Möödujatele tuleb esitada üpris häbematuid küsimusi. Küsitluse käigus peab selguma, milline on eesti meheau keskmine läbimõõt ning kui palju eesti mehel aasta jooksul kondoome kulub. Parimaks paariks osutuvad Alice ja Taavet, kellel õnnestub endale üks lisapunkt lunastada.

Modellimaja ette sõidab taas kohtunike auto ning seekord ei anna Liisi ja Toomas enam armu: selguma peab esimene väljalangeja. Ootamatult aga ei osutugi väljalangemise põhjuseks osaleja sooritus, vaid hoopis muu – Maria allergiaprobleemid saavad talle saatuslikuks ning neiul tuleb kohvrid pakkida. Liisi ja Toomas selgitavad, et paraku ei ole saates aega nii nõudlikule nahatüübile ekstra meigitooteid leida ning et Maria allergia on tugev ja võttepäevad pikad ning pingelised, ei saa kohtunikud tema tervisega riskida.

Ent taas hingavad võistlejad pärast kohtunike lahkumist ennatlikult kergemalt. Ühes magamiskambris ootab ees üllatus – eksootilise välimusega uus võistleja. Eriti löödud on uue konkurendi saabumisest noormehed, sest väljapaistvalt nägus uustulnukas tekitab naisperes otsekohe elevust. Nastja süüdistab hiljem pihikambris Evelinat, et see end otsemaid poolalasti kiskus ja uue noormehe ees poolpaljalt edvistas.