Saund
18. detsember 2015, 18:09

Jassi Zahharov andis välja koos orkestriga esimese sooloplaadi (2)

Üks Eesti armastatumaid lauljaid nii muusikateatris kui kontserdilavadel andis koos noorteorkestriga Reaalmažoor välja oma esimese suure orkestriga sooloalbumi. Plaat kannab nime „Olla vaid kloun" ning kõlavad Jassi Zahharovile olulised laulud muusikalidest.

Ühe plaadi eestvedaja, noorteorkester Reaalmažoori dirigendi Edmar Tuule sõnul oli paariaastatagune suur üllatus, et meie aja ühel võimsamal häälel, Jassi Zahharovil, polegi orkestriga sooloplaati: "See uudis lõi tõesti jalust, kuna selle olemasolu tundus nii enesestmõistetav, sest neid hääli, mille orgaaniliseks keskkonnaks on just suur orkester, on meil väga vähe. Ideed teostama asudes tuli ette terve rida takistusi ja lindistamine venis. Nüüd, kui plaat on valmis, saan õnneks rahuliku südamega öelda, et see kõik oli seda väärt ja oleme suutnud talletada eesti muusikaloo seisukohalt midagi väga olulist," rääkis ta.

Valdavalt on plaadile valitud lood muusikalidest, mis on ka Eesti publikule tuttavad ja siinmail lavastatud, näiteks "Hüljatud", "Vampiiride tants", "Ooperifantoom", "Mees La Manchast" jt.

„Jassiga plaadile jõudvaid lugusid arutades ja muusikaliliteratuuri kaevudes avastasime kõik, kui rikas ja mitmekülgne on muusikaližanr ning kui häid eestikeelseid tõlkeid on Leelo Tungal, Tõnu Oja, Villu Kangur ja teisedki teinud!" sõnas Tuule.

Lisaks Zahharovile teevad plaadil ka tema lavapartnerid 2001. aastal Tallinna Linnahallis etendunud muusikalist "Hüljatud". Koos Koit Toome, Hanna-Liina Võsa, Ele Millistferi, Sepo Seemani, Anne Reemanni ja Marko Matverega taaselustatakse lavastuse esimese vaatuse finaallugu "Veel üks päev". Loomulikult ei puudu plaadilt ka suur koor.

Kui viisteist aastat tagasi oli tohutult populaarne koos Nele-Liis Vaiksooga lauldud "Öölaps", siis sel plaadil kõlab duetina koos Hanna-Liina Võsaga nimilaul muusikalist "Ooperifantoom", mille peaosa Zahharovil ilmselt mängimata jääb.

Plaat on salvestatud 2014. aasta sügisest 2015. aasta sügiseni Eesti Raadio I ja II stuudios ning plaadi toonmeistriks on Teet Kehlmann.

Kuula Jassi Zahharovit ja noorteorkestri Reaalmažoor esituses "Tõotuslaulu" muusikalist "Mees La Manchast".