Alice ja KristjanFoto: Kirill Gvozdev
Tele
14. detsember 2015, 22:30

FOTOD SAATEST | "Eesti tippmodell": modell, kes ei leia sõpru (2)

Modellisaate neljanda hooaja avaepisood algab osalejate valikuga – lõppvooru pääsenud panevad end kohtunike silme all otsustaval catwalk'il proovile. Enne saatesse pääsenute väljakuulutamist tutvustavad kohtunikud uue hooaja muudatusi: seekord ei keskendu "Eesti tippmodell" kõrgmoele, vaid märksõnaks saab "kommerts". 
 

Kes nad on...? Kust nad tulevad...? Vaid loetud päevad ülipõneva uue hooajani!

Posted by Eesti tippmodell on 10. detsember 2015. a.

Ideaalse reklaamimodelli otsinguil on valikukriteeriumidki veidi muutunud: pikkusest olulisem on fotogeenilisus ja esinemisjulgus. Kommertsmodellinduses hinnatakse ka pisut küpsemat ja vormikamat ilu kui kõrgmoes. Kõike seda võtavadki kohtunikud valiku tegemisel arvesse. Pärast tuliseid vaidlusi ei jõua žürii ometi kuidagi üksmeelele ning võistlustulle pääseb üks võistleja rohkem kui algselt plaanis oli – tosina asemel saabub modellimajja 13 võistlejat, seitse neidu ja kuus noormeest.

Esitletakse ka tippmodellisaate ühte peaauhinda – sõiduauto Toyota Avensis värskeimat mudelit, millega võitja saab kuus kuud tasuta sõita. Kuni võitja selgumiseni jääb modellisaate logosid kandev masin aga kohtunike käsutusse.

Selguvad ka väikesed muudatused kohtunike ridades – Urmas Väljaots annab teada, et seoses uue töökohaga Londonis Burberry moemajas ei saa tema enam kuigi tihti Eestis viibida. Tema koht ei jää aga tühjaks. Selle saab endale moeportaali Catwalk toimetaja Mari-Liis Helvik, keda modellisaate püsivaatajad mäletavad kui eelmiste hooaegade külaliseksperti.

Mari-Liis saab endale veel ühe rolli – esmakordselt "Eesti tippmodelli" ajaloos on üks kohtunikest modellihakatistega pidevalt koos, jälgides muu hulgas ka nende käitumist ning neid vajadusel toetades või korrale kutsudes. Mari-Liisist saab seega modellide põhiline tugiisik ning sõnumitooja kaaskohtunikele Liisi Eesmaale ja Toomas Volkmannile.

Seekord asub modellide villa Meriväljal. Vaimustus uhkest majast aga vaibub hetkeks, kui selgub, et kohti on olemas vaid 12 võistlejale. Kes ees, see mees, ja paraku peab keegi diivaniga leppima. Voodikohast jääb ilma Evelina, keda pahandab Joosepi käitumine – selle asemel, et koht tüdrukule loovutada, otsustab Joosep naiste tuppa magama minna.

Kohe ootab modelle ka esimene üllatav ülesanne. Nimelt käsib Mari-Liis neil aja peale kohvrid tuppa viia ja endale voodikoht leida. Kes sellega esimesena hakkama saab, pääseb kõige esimesena aardekambrisse. Aardekamber on modellisaates samuti uus nähtus – tegemist on sponsorite välja pandud kosmeetikast, väärisehetest ja -kelladest ning moodsatest rõivastest pungil toaga, kuhu edaspidi hakkavad pääsema vaheauhindade võitjad. Iga auhinnavõitja võib endale valida terve sületäie kingitusi. Et aga esimesena selle au osaliseks saanud Dianale langes see võimalus niisama sülle, tekitab see teistes rohelist kadedust.

Sisseelamiseks pikalt aega ei anta. Kohe avapeo järgsel hommikul tuleb modellidel sõita esimesele pildistamisele – kõrgel Laulukaare serval ootab ees Instrumentariumi päikeseprillide fotosessioon. Modellid kannavad Kirill Safonovi imelisi kleite. Kõrgel tuule käes hakkavad mõnelgi jalad värisema ning fotograaf Kirill Gvozdev ei jää alati rahule.

Samuti elavad modellid üle vapustuse, kui otse nende silme all vigastab end laulukaare servalt köiega alla hüpanud ekstreemsuseotsija. Hirmsad karjed kaiguvad veel kaua modellidel kõrvus ning neil on üha suurem hirm oma jalg ebakindlale katusele tõsta.

Kõige kehvema tulemuse saavad kaks neidu, Evelina ja Alice. Kuid Mari-Liis leiab, et üks neist võiks siiski lisapunkti teenida. Ta annab tüdrukutele võimaluse omavahel otsusele jõuda, kumb seda rohkem väärib. Lisapunkti teenimiseks on vaja laulukaare servalt alla hüpata just nii, nagu seda tegi päeval viga saanud ekstreemturist. Evelina ja Alice on mõlemad hakkamist täis ja valmis oma hirmu ületama ning kuna nad ei suuda valikut teha, läheb hääletuseks. Enamiku käed tõusevad paraku Evelina vastu ning võimaluse lisapunkt teenida saab Alice.

Evelina võtab kaaslaste otsust väga südamesse. Eriti kurvastab teda, et tema vastu hääletas fotosessioonil temaga paaris pildistanud Taavet. Kui Alice siirdub hüppele, jääb Evelina kaare alla tujutsema ja pisaraid valama. Ta tunneb end reedetuna. "Ma arvasin, et mul on siin rohkem sõpru," nendib ta kurvalt. Mari-Liis aga arvab, et Evelina peaks kaaslaste otsusest oma järeldused tegema ning hoiatab, et selline see modellimaailm ongi – karmis konkurentsis võib pealtnäha parim sõber sulle noa selga lüüa.

Järgmisel päeval tuleb modellidel end proovile panna moelaval. Taimetoidurestoranis Bliss ootab neid moeshow, kus tuleb publiku ees esitleda LA'V Eco Fashion ökorõivaid ning Vivian Vau kingi. Üllatuslikult tuleb modellidele kõnnikoolitust tegema eelmise hooaja üks edukamaid võistlejaid Jekaterina Bulgarina, kes töötab modellina nii Eestis kui ka Milanos. Kui poodiumil juba piisavalt harjutatud ja ees seisab lavale minek, ootab võistlejaid rabav üllatus – harjutuspoodiumi asemel seisab nende jalge ees kaetud söögilaud koos õhtustajatega!

Oma kõnnakut jälgida on väga raske, sest söögilaud-laval võtab publik parajasti einet ja joob veini. Taavet ei suudagi lauale astuda ja keerab segadusse sattunult otsa ringi.

Pärast moedemonstratsiooni otsustavad kohtunikud, et kõige nõrgemad olid Taavet ja Alice. Nemad peavad karistuseks jalgsi Kristiinest Meriväljale kõndima.

Kui ülejäänud võistlejad kergete südametega modellimajja jõuavad, ootavad neid juba ees tõsiste nägudega Liisi ja Toomas. Selgub, et tegemist on esimese väljahääletusega ning modellide näod venivad pikaks – nagu kohtunikud kohe selgitavad, on ka väljahääletuste kord sel hooajal teistmoodi ja kõik saab toimuma väga ootamatult. Kohtunikud võivad oma uue autoga kohale sõita, millal iganes – nad võivad võistlejaid oodata modellimajas, aga ka setil või koguni maanteel.

Peagi saab siiski taas kergendatult hingata – seekord ei lähe keegi koju.