TÜDRUK DANNI: «Meile öeldi, et Danielil oleks kasulikum tüdrukuna elada – peaasi, et ta teaks, et ta võib iga hetk ümber mõelda,» meenutab Kerry McFadyen, kelle poeg sai arstidelt sooidentiteedihäire diagnoosi.Foto: Bulls
Inimesed
10. detsember 2015, 06:00

"Daniel ütles, et lõikab noku ära – siis saab ta tüdruk olla." (61)

Poja kaotus tegi emale haiget, kuid tüdrukuna säras tema Danni kui päikesekiir.

Poja kaotus tegi emale haiget, kuid tüdrukuna säras tema Danni kui päikesekiir.

Šotlanna Kerry McFadyen ei unusta iialgi vahejuhtumit vannitoas. Tema poeg Daniel oli alati tundnud rohkem huvi nukkude kui jalgpalli vastu. Kuid ühel vannipäeval avastas Kerry kolmeaastase poja käes käärid, millega too oma palja hargivahe juures asjatas. "Küsisin, mida ta teeb. Ta ütles, et lõikab noku ära – siis ta saab tüdruk olla." Šokis ema otsustas, et lubab sestpeale Danielil tüdrukuriideid kanda ja tüdrukuna kasvada.

"Inimesed ütlevad, et ma olen halb ema. Aga nad ei näinud, kui õnnetu Daniel poisina oli," ütleb Kirde-Šotimaal Invernessis elav Kerry McFadyen (32) Sunday People’i intervjuus. Ta on veendunud, et tegi õigesti, kui lubas Danielil Danni-nimeliseks tüdrukuks hakata. Nüüdseks kuueaastast Dannit ei erista teistest tüdrukutest pealtnäha midagi – tal on pikad patsid ja roosad riided. Kuid ta sündis poisina.

Edasi lugemiseks: