Foto: PantherMedia / Scanpix
Tele
9. detsember 2015, 15:58

"PEALTNÄGIJA" TÄNA | Erivajadustega eelkooliealiste arv on lühikese ajaga Eestis kahekordistunud (12)

Mäletate üleriiklikku poleemikat seoses käitumishäirega "Kauri" looga, mis oli "Pealtnägijas" aasta alguses? Juba toona väitsime, et sellistel lastel on suur oht kukkuda n-ö süsteemi pragudesse.

Hüperkineetilise käitumishäirega 14aastane Kaur (nimi muudetud) on koolitundidest poppi teinud juba üle aasta. Noormees, kes elab koos ema, kasuisa ja kolme õega Harjumaal Nissi vallas, on seetõttu põhjalikult krussi ajanud nii oma lähedaste närvid kui ametnike ja pedagoogide mõistuse.

"Üks päev lihtsalt jätsime luku taha, et kui ta koolis ei käi, siis ta õue ka ei saa. Ja mis ta tegi - võttis, lõhkus selle ukse ära, siit kõik see krohv kukkus alla ja põgenes akna kaudu," meenutas poisi ema Agnessa.

Täna õhtul räägib "Pealtnägija" juhtumist, kus teiste laste vanemad pidid aastaid pingutama, et võimud ja spetsialistid tunneks huvi ühe vägivaldse kuueaastase vastu.

Erivajadustega eelkooliealiste arv on lühikese ajaga Eestis kahekordistunud 11 000-le, kuid paljudes kohtades ei suudeta nendega hakkama saada või koguni tõrjutakse.

 

Mäletate üleriiklikku poleemikat seoses käitumishäirega "Kauri" looga, mis oli Pealtnägijas aasta alguses? Juba toona vä...

Posted by ETV Pealtnägija on Wednesday, December 9, 2015