Loone Otsa raamat "Lumise metsa rõõm ehk Kuidas Sass ja Laura kuuske toomas käisid" (kirjastus Menu)Foto: Erakogu
Raamat
8. detsember 2015, 12:21

RMK kingib lasteaedadele raamatu jõulukuuse otsimisest

Riigimetsa Majandamise Keskus andis koostöös Menu kirjastusega pühade eel välja Loone Otsa kirjutatud ja Hiis Lessingu illustreeritud lasteraamatu jõulukuuse otsimisest talvises metsas ning kingib selle lasteaiarühmadele üle Eesti.

Ahjusoe raamat "Lumise metsa rõõm ehk Kuidas Sass ja Laura kuuske toomas käisid" räägib ühe arvutitest ja nutiseadmetest hõivatud linnapere seiklustest Karulas jõulukuuse otsides. "Kõik raamatus räägitu on sulatõsi ja oma pilguga kogetud," sõnas raamatu autor Loone Ots, kelle pere sattus esmakordselt Karulasse kümme aastat tagasi. "Me käime liiga vähe metsas ja liiga palju ostlemas. Kuuse toomise teekond tasub end alati kuhjaga ära, sest mets sunnib meid võtma aega ja nägema imesid," ütles Ots, kes on ühtlasi ka MTÜ Lastekaitse Liidu president. „Soovitan kõigil peredel pühade ajal metsaretk ette võtta, et tehisilu asemel looduse oma imetleda."

RMK kommunikatsioonijuhi Katre Ratassepa sõnul on südamliku raamatu eesmärk tutvustada ja hoida elus vana kommet tuua endale ise pühade eel metsast kuusk. "Raamatus leiab perekond metsast kena kuuse, aga selle kõrval leitakse üles ka vanad sõbrad, võetakse rohkem aega üksteise jaoks ning saadakse teada mitmed looduse saladused," sõnas ta. Põhiloo kõrval leiab raamatus lisainfot Eesti puude, taimede ja loomade kohta ning raamatu lõpus õpetab ETV2 Lastetoast tuntud Mari Viik valmistama kolme looduslikku kuuseehet: tammetõrutitte Kreeka pähkli koores, paberist linnukest ja kuusekäbiehet.

"Lumise metsa rõõm ehk Kuidas Sass ja Laura kuuske toomas käisid" on mõeldud eelkõige lasteaiaealistele ja esimeste klasside lastele. RMK saatis omalt poolt tasuta ligi 3000 raamatut üldraamatukogudele ning 3–7-aastaste laste lasteaiarühmadele üle Eesti. 72-leheküljeline kõvade kaantega raamat on müügil ka suuremates raamatupoodides.